30 Ιουλ 2011

Μια φορά κάθαρμα, για πάντα κάθαρμα

Ο καταδικασθείς τη δεκαετία του ΄80, ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικοιοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος (73 χρόνων σήμερα), δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας, συνελήφθη από...
 αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο Μενίδι, με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα εκρατείτο παράνομα πέντε μήνες σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, ωστόσο, η υπόθεση έχει παραπεμθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί.

Για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται 50χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009, και ένα ακόμα άτομο.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται προχθές από το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, ύστερα από διαδοχικά γεγονότα. Οι λεπτομέρειες, που αποκαλύφθηκαν, θυμίζουν θρίλερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία, η παράνομη κράτηση της γυναίκας διαπιστώθηκε εντελώς τυχαία, όταν η καθαρίστρια του κρυσφύγετου των κατηγορουμένων παραβίασε τις εντολές των εργοδοτών της και ανέβηκε στον α΄όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να μπαίνει, και βρήκε την 57χρονη.

Η γυναίκα, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είπε στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και της ζήτησε να ειδοποιήσει τον αδελφό της στη Δράμα, πράγμα το οποίο έγινε.

Ο αδελφός της 57χρονης πήγε αμέσως στο αστυνομικό της περιοχής του, όπου κατήγγειλε όσα πληροφορήθηκε. Ακολούθως, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλέιας Ξυλοκάστρου και ύστερα από παρακολουθήσεις και έρευνες, έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου βρέθηκε η 57χρονη, η οποία, με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας πιστολιού με 12 φυσίγγια και εννέα ναρκωτικά δισκία.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου, σε βάρος του Παπαδόπουλου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο σπίτι εξαδέλφης του, όπου διέμενε τις τελευταίες μέρες και θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί στον ανακριτή.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη είναι χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα και γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες.

Το σπίτι, όπου την κρατούσαν, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει πεθάνει. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη