Σαφέστατη καταδίκη του Παναγιώτη Αναστασιάδη και από την Όλγα Μούσιου

30 Ιουλ 2011

Ακόμη δεν παραιτήθηκε αυτός;
Καταρχήν, πριν παραθέσουμε την αναλυτική δήλωση της κ.Μούσιου, να τονίσουμε, ότι:
ως taxalia, εκτιμούμε ακριβώς το ίδιο όλους τους πολιτευτές της Φλώρινας. Δεν μας ενδιαφέρει  η κομματική τους προέλευση.
Θεωρούμε ότι η κ.Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, δεν έχει καμία, μα καμία ευθύνη για το ρατσιστικό, αντιμακεδονικό παραλήρημα του Παναγιώτη Αναστασιάδη.
Ο υπερεθνικιστής Βουλγαρομακεδόνας στη συνείδηση, δεν είναι μικρό παιδί για να τον νουθετεί η κ.Μούσιου.
Τέλος, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη μετάφραση. Η μετάφραση είναι μια χαρά, ο Πάντε Ασλάκοφ, όπως θέλει να τον αποκαλούν, όντως προέβη σε ρατσιστικές δηλώσεις που...
 δείχνουν την εμμονή του σε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς των Φλωρινιωτών και διαχωρισμό τους σε :
-"Μακεντόνσκι"

- "Τουρκους (προφανέστατα εννοεί τους Πόντιους της Φλώρινας, αφού στη Μελίτη δεν ζουν Τούρκοι πολίτες! Ζούν κ.Μούσιου; Όχι ! Ποιούς λοιπόν βαφτίζει "Τούρκους";) και

-"Αλβανούς" (καταφανέστατα αναφέρεται όχι στους Αλβανούς εργάτες του χωριού, αλλά στους Βλάχικης καταγωγής συγχωριανούς του!).

Αντιγράφουμε με απόλυτη ακρίβεια το απόσπασμα της συνέντευξής του:
Во Овчарани живеат околу 2.300 Македонци, малку Албанци, Турци и понекој Грк
Во Овчарани = Στο Οφτσάρανι (ο Αναστασιάδης δεν χρησιμοποιεί την ελληνική ονομασία της κοινότητας στην οποία είναι πρόεδρος !!!!!!!!)
живеат околу 2.300 Македонци= ζουν περίπου 2.300 "Μακεδόνες" (το Μακεδόνες με την έννοια του Βουλγαρικής καταγωγής αυτοπροσδιοριζόμενου ως μειονοτικού)
 малку Албанци= λίγοι Αλβανοί
Турци = Τούρκοι
и понекој Грк= και ελάχιστοι Γρεκοί (προσοχή, δεν λέει Грци, αλλά Грк. Το Грци σημαίνει "Ελληνες", το  "Грк" είναι ο υποτιμητικός όρος "Γρεκοί, Γρεκομάνοι, που αρέσκονται οι αντιμακεδόνες να χρησιμοποιούν για τους γηγενείς Έλληνες Μακεδόνες).


Η συνέντευξή του βρίσκεται εδώ: http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=72111921242&id=9&setIzdanie=22336
στη δεύτερη παράγραφο. Δείτε την!
και συνεπώς δεν υπάρχει θέμα μετάφρασης. Μην βλέπετε θεωρίες συνομωσίας !


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Φλώρινα, 29-7-2011

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Μελίτης, κ. Π. Αναστασιάδη, σε εφημερίδα των Σκοπίων, τις οποίες οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Φλώρινα-Ισχυρός Δήμος» ουδόλως συμμεριζόμαστε και καταδικάζουμε απερίφραστα, σας παραπέμπω σε προηγούμενη επιστολή μου με ημερομηνία 30-11-2011, όπου περιγράφεται το ιστορικό της αυτοδιοικητικής συνεργασίας μας, στα πλαίσια των ανοιχτών δημοκρατικών αρχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και οι θέσεις μας για τα εθνικά μας θέματα.

Η επιλογή του κ. Αναστασιάδη να παρουσιάζεται στη συνέντευξή του ως εκπρόσωπος του «Ουράνιου Τόξου», αντί να αναφέρεται στα σοβαρά θέματα και τα προβλήματα ως πρόεδρος της Μελίτης, και η προτίμησή του να εκφέρει ακραιφνείς εθνοτικές και εθνικιστικές απόψεις, αντί αυτοδιοικητικού λόγου, είναι μεν δημοκρατικό του δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα του Ελληνικού κράτους, αλλά αποτυπώνει την ξεκάθαρη προτεραιότητά του να υπερασπίζεται τις προσωπικές απόψεις και τις ιδεοληψίες του εκμεταλλευόμενος την θεσμική του ιδιότητα, παρά να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων της κοινότητάς του.... (περισσότερα)

Η πεπαλαιωμένη πρακτική των «εθνολογικών» αναλύσεων των συμπατριωτών μας με στόχο την διατήρηση των διακρίσεων σε βάρος συνανθρώπων μας και η εμμονή σε ρατσιστικά θέματα καταγωγής, ως να είναι το μείζον πρόβλημα της δυσβάσταχτης καθημερινότητάς μας, από όπου κι αν προέρχονται αποτελούν απεχθείς διχαστικές πρακτικές, που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή της περιοχής και μας οδηγούν σε πισωγυρίσματα. Όταν μάλιστα οι απόψεις αυτές εκφράζονται από έναν αιρετό της αυτοδιοίκησης, δυναμιτίζουν την ομοψυχία των συμπολιτών μας και δυσχεραίνουν την προοπτική της ενότητας και της συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης.

Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη με τον τρόπο που παρουσιάζονται στα ελληνικά blogs (εφόσον είναι ακριβής η μετάφρασή τους) εκφράζουν την εθελούσια ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ του από τις αρχικές του δεσμεύσεις έναντι του Συνδυασμού μας, αποτελούν κατάφορη ΠΡΟΣΒΟΛΗ για τους συνδημότες μας που τον εξέλεξαν και συνιστούν ουσιαστικά ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ και ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΣΗ από τον ίδιο του ενωτικού θεσμικού ρόλου που θα έπρεπε να υπηρετήσει ως πρόεδρος της κοινότητας Μελίτης. Και μάλιστα όλα αυτά σε μια κρίσιμη κοινωνική και οικονομική περίοδο, που οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας είναι εντονότατες (ανεργία, υποαπασχόληση, μειώσεις εισοδημάτων, κατακόρυφη πτώση της επιχειρηματικότητας, κλπ.) και η συνεργασία όλων μας είναι προϋπόθεση για την πρόοδο και την ανάπτυξη της κάθε κοινότητας, του κάθε Δήμου και της χώρας μας.

Είναι καιρός να κάνουμε, επιτέλους, τις υπερβάσεις του παρελθόντος, να δουλέψουμε ουσιαστικά, ενωμένοι για το καλό της Φλώρινας, πέρα από ιδεοληψίες και προσωπικές στρατηγικές, και ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Εμείς αφήνουμε στο περιθώριο όσους παραμένουν καθηλωμένοι στο διχαστικό παρελθόν και πορευόμαστε αγωνιστικά με αυτούς που επιλέγουν την προοπτική του ενωτικού ελπιδοφόρου μέλλοντος του τόπου και της χώρας μας.

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Επικεφαλής του Συνδυασμού «Φλώρινα-Ισχυρός Δήμος»

ΥΓ. Ευχαριστώ τον βουλευτή κ. Σ. Κωνσταντινίδη για τις υποδείξεις του στη σχετική με το παραπάνω θέμα ανακοίνωσή του, τον ευχαριστώ που είναι ενημερωμένος για το ποιους γνωρίζω και πόσο καλά τους γνωρίζω και του εύχομαι να είναι εξίσου αιχμηρός υπηρετώντας τον θεσμικό του ρόλο, όπου διαπιστώνει τέτοιες «συνενοχές». Αναζητώ να θυμηθώ, αν με κάποιον τρόπο τον έχω θίξει ή του έχω κάνει παρόμοιες «συστάσεις», και απορώ, ειλικρινά, με το εκβιαστικό ύφος του απέναντί μου, που δεν συνάδει με τη στάση του ως νέου πολιτικού, ούτε έχω διαπιστώσει ανάλογο ύφος του ως τώρα απέναντι σε κάποιον. Δεν υπήρξαμε ποτέ συνεργάτες, ενδεχομένως ποτέ να μην αλληλοστηριχτούμε πολιτικά, γιατί ανήκουμε σε άλλους χώρους, αλλά θεωρώ ότι στα πλαίσια αυτής της διαχρονικής πολιτικής αντιπαράθεσης τον έχω σεβαστεί απόλυτα ως πολιτευτή και ως συμπατριώτη μου. Του διαμηνύω, λοιπόν, πολύ φιλικά ότι εγώ δεν προσβάλλω και πολύ περισσότερο δεν εκβιάζω ποτέ κανέναν, αλλά δεν αποδέχομαι από κανέναν υπονοούμενα και αιχμές για τις αρχές και τις θέσεις μου, ούτε εκβιάζομαι στις πράξεις και τις επιλογές μου.

διαβάστε τη δήλωση του βουλευτή ΝΔ Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη, εδώ
τη δήλωση του υποψ.βουλευτή Φλώρινας, Θεόδωρου Σουμπάση, εδώ
τις επίμαχες δηλώσεις του Παναγιώτη Αναστασιάδη, εδώ

Η Θέση του taxalia για το "μακεδονικό"
Έχουμε τονίσει (σε σας απευθυνόμαστε κ.Μούσιου!), χιλιάδες φορές (για να μην ακούμε ανοησίες για "εθνικιστικό" taxalia κι άλλες μπούρδες), ότι η θέση μας εκφράζεται δια στόματος Μάρκου Μπόλαρη με τον οποίο ταυτιζόμαστε απόλυτα. Ακούστε τον για μια ακόμη φορά, γράφει ιστορία. Εκτός αν είναι εθνικιστής ο υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης !:


ενώ, αν θέλετε πιό αναλυτικά και τεκμηριωμένα, η επιστημονική μας θέση για το θέμα της "μακεδονικής μειονότητας" είναι καταγεγραμμένη στη σοφότερη δικαστική απόφαση όλων των εποχών.  Αφιερώστε μία ώρα από το χρόνο σας και θα λύσετε όλες τις απορίες σας για το "μακεδονικό". Στον κ.Παναγιώτη Αναστασιάδη, που ήταν ανάμεσα στους 7 αιτούντες απήντησαν οι δικαστές σε 12 σελίδες, ύμνο στην ιστορία.
Δείτε την εδώ.
Share

10 σχόλια:

 1. Δεν πιάσατε το νόημα της απάντησης της κας Μούσιου. Είναι ένα κείμενο που (μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά) καταδικάζει μεν τον κ. Αναστασιάδη αλλά εντάσσει το σκεπτικό στην γενικότροπη, νεοταξική, πασοκική καταδίκη του εθνικισμού γενικά! Προφανώς, αν έλεγε κάποιος άλλος στη θέση του πως οι Φλωρινιώτες είναι περήφανοι Έλληνες που δεν υπέκυψαν όταν οι σλαβόφωνοι προσπάθησαν να "κόψουν" κομμάτι της πατρίδας μας, ΠΑΛΙ τα ίδια θα έλεγε. Αφήστε δε που οι θέσεις του Αναστασιάδη ήταν γνωστές τοις πάσι. Η σωστή απάντηση θα ήταν: "Αν αισθάνεσθε κάτι άλλο κ. Αναστασιάδη, να ζήσετε από την άλλη πλευρά των συνόρων. Το ελληνικό Κράτος δεν ταϊζει φίδια που το επιβουλεύονται" με ταυτόχρονη έκπτωση του αξιώματός του. Αλλά ποιος έχασε τα cohones του για να τα βρουν οι πασοκομπουκωμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστή και η κ. Μούσιου, επίσης σωστοί: ο κ. Σουμπάσης, και ο κ. Κωνσταντινίδης.

  Όμως ένα τρανταχτό όνομα λείπει από αυτή την λίστα των πολιτικών που αποδοκιμάζουν τον εχθροπαθή (έτσι δεν θα τον χαρακτηρίζατε κ. Καστανίδη) πρόεδρο Μελίτης: Ανασταστασιάδη - Ασλάκοφ.

  Ίσως να βρίσκεται στα μπάνια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η παρέμβαση της Μούσιου κινείται στο ίδιο πνεύμα με την προεκλογική της θέση:
  ===============

  Αγαπητοί δημιουργοί του blog,
  οι θέσεις μου για την εξωτερική πολιτική μας και τα εθνικά μας θέματα είναι σαφώς διατυπωμένες στον τοπικό τύπο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με αφορμή τις εκπομπές Χαρδαβέλα και Θεοδωράκη το 2008. Είναι ξεκάθαρα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, είναι οι θέσεις της επίσημης ελληνικής κυβέρνησης για την απαραβίαστη κόκκινη γραμμή των συνόρων μας. Σας παραπέμπω στα πρακτικά του Δήμου, στην επίσημη ιστοσελίδα και στις εφημερίδες της εποχής. Μπορώ να σας στείλω φωτοτυπίες των εφημερίδων Πολίτης και Βήμα που δημοσίευσαν το ψήφισμα που κατέθεσα. Δεν ξέρω αν άλλος πολιτευόμενος έχει τοποθετηθεί με τόση σαφήνεια για το θέμα αυτό.

  Οι υποψήφιοι δημοτικοί μου σύμβουλοι είναι όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με τις δικές τους πολιτικές απόψεις και βιοθεωρίες ο καθένας, συμμετέχουν ως δημότες του τόπου μας και μας ενώνει η αγωνία μας για μια καλύτερη Φλώρινα μέσα σε ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. Τίποτε λιγότερο από αυτό! Μειοδοσίες και αλυτρωτισμοί μακριά από εμάς!

  Πάντως, έτσι κι αλλιώς, η εθνική σας ευαισθησία για μένα είναι αξιοσέβαστη. Ως δημόσιο πρόσωπο οφείλω να απολογούμαι για όποιο θέμα μου θέτουν οι πολίτες και το κάνω με προθυμία, παρά το βαρύ πρόγραμμα των ημερών.

  Σας ευχαριστώ
  Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
  =============================

  Τότε είχε προειδοποιηθεί για το τι θα ακολουθούσε αν επέμενε στην απόφασή της να προωθήσει έναν Σκοπιανό εθνικιστή επικεφαλής στην Μελίτη. Όμως αγνόησε όλες τις διαμαρτυρίες επιδεικτικά με αποτέλεσμα το τίμημα της επιλογής της(?) να πληρώνει τώρα ολόκληρος ο νομός Φλώρινας.
  Αλήθεια υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί ο συγκεκριμένος κύριος κοινοτάρχης χωρίς την κάλυψη της κυρίας Μούσιου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνῶ μὲ τοὺς δύο προλαλήσαντες. Καὶ προσθέτω: Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ διαγραφῇ ἀπὸ τὴν προοδευτικὴ δημοκρατικὴ παράταξι τῆς κας Μούσιου ὁ Ἀναστασιάδης. Κἄτι τέτοιο θὰ συνέβαινε ἀσφαλῶς ἂν τολμοῦσε κἄποιος κοινοτάρχης/σύμβουλος π.χ. νὰ κάνῃ ἀντισημιτικὲς δηλώσεις ἢ ἂν ἔλεγε καμμία καλὴ κουβέντα ὑπὲρ τῆς Βασιλείας ἢ τῆς χούντας. Τώρα ἁπλῶς προσβάλλει Ἕλληνες, πλαστογραφῶντας τὴν ἱστορία καὶ τὴν ταὐτότητα ὅλων ἡμῶν τῶν πραγματικῶν Μακεδόνων, ὁπότε προέχει τὸ δημοκρατικὸ δικαίωμά του (!) νά μᾶς βρίζῃ καὶ νὰ μᾶς συκοφαντῇ συλλήβδην._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

  http://synwmosia.blogspot.com/2011/07/blog-post_29.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγω θα πω ευθέως οτι θέλει λιντσάρισμα!! τελειωσαμε με τις καλασύνες, τις ευγενειες κλπ λυνταρισμα και τερμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σαφώς και έχει ευθύνες η κ, Μούσιου για την τοποθέτηση και την εκλογή ενός στελέχους του ΟΤ, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
  Η ανακοίνωση είναι «κροκοδείλια δάκρυα», διότι ενώ ήταν γνωστό το παρελθόν του, τον συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιο.
  Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει παρέμβει ΟΥΔΕΙΣ για τις υποτιμητικές και ρατσιστικές δηλώσεις, του εν λόγου προέδρου.... ΟΥΔΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και μένα η εντύπωσή μου είναι ότι διαφοροποιείται (χλιαρώς) επειδή ακριβώς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά (λόγω της κατακραυγής). Το επόμενο λογικό βήμα είναι να το παίξει "θύμα" λόγω κάποιων αναρτήσεων από ορισμένους θερμοκέφαλους όπως παραπάνω.

  Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται αντίστοιχο θέμα εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων πολιτικών.
  Παραθέτω παλαιότερη καταγγελία Ομογενειακού Συλλόγου Φλωρινιωτών, η οποία παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ. Θα σας πρότεινα μάλιστα να μπει ως ξεχωριστό άρθρο καθώς μπαίνει στην ουσία του Μακεδονικού όπως διαμορφώνεται μετά το 85:

  http://web.archive.org/web/20041028211206/http://www.neoskosmos.com.au/041025/nk/omogeneia/omogeneia_02.shtml

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δυστυχώς η χώρα μας είχε πάντοτε και προδότες και ηλίθιους...
  Και δυστυχώς δεν είναι μόνο τα 200 άτομα στη Μελίτη: Ψάξτε στον Πολυπόταμο, τον Ακρίτα, τη Βεύη...
  Μέχρι το 1981 απαγορεύονταν τέτοιου είδους αναφορές και οι προδότες της Γιουγκοσλαβίας, Καναδά, Αμερικής και Αυστραλίας δεν είχαν το δικαίωμα να πατήσουν το πόδι τους σε Ελληνική γη.
  Τώρα δυστυχώς τέτοιου είδους ανθρωπάρια αλωνίζουν στην Ελλάδα με τις ευλογίες και τη συμπαράσταση των φίλων μας των Αμερικάνων...
  Το θέμα είναι μεγάλο και σηκώνει πολλή συζήτηση. Θα κλείσω λέγοντας πως τέτοιες πρακτικές θεωρούνται παγκόσμια πράξεις προδοσίας και τιμωρούνται σκληρά.
  Εδώ πότε θα ξυπνήσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κυρία Όλγα να τον διαγράψεις τον κύριο αυτόν από το συνδυασμό σου, αφού δεν εχει την ευαισθία να παραιτηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη