1 Ιουλ 2011

Κίνδυνο εκτροπών του πολιτεύματος "βλέπουν" οι δικηγόροι

Ιδιαίτερα καυστική και σκληρή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο Σύνταγμα την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Πρώτα από όλα χαρακτηρίζουν το Μεσοπρόθεσμο ως ένα «μόρφωμα στερούμενο κανονιστικών διατάξεων» και ως... «μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου, τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ».

Όσον αφορά στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το σκηνικό χάους που στήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους, μιλούν για «θλιβερά σκηνικά πρωτόγνωρης και αλόγιστης για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα της χώρας χρήσης αστυνομικής βίας» και τονίζουν ότι «κρατικές επιλογές» σαν αυτές πλήττουν το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα και εγκυμονούν κινδύνους σοβαρότατων εκτροπών του πολιτεύματος.
«Κατανοούμε», συνεχίζουν οι δικηγόροι το σφυροκόπημα στην κυβέρνηση, «την αγωνία και τη σπουδή των κυβερνώντων να υλοποιήσουν αποφάσεις "έξωθεν" επιβαλλόμενες, έχοντας απέναντί τους το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού, ωστόσο θεωρούμε ανεπίτρεπτο να επιχειρείται με τόσο βάναυσο και πρωτοφανή τρόπο η καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων, σε μια προφανή εντέλει προσπάθεια καταστολής συνειδήσεων και τρομοκράτησης της κοινωνίας μας».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη