14 Ιουλ 2011

Όταν θέλουν, λεφτά υπάρχουν

Και εκεί που όλοι αγωνιούσαν για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, εκεί που μισθωτοί και συνταξιούχοι ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, έστω και για 15 ημέρες όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός, ανακοινώθηκε από το πουθενά η...
απόφαση επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ που φέρνει οικονομικό όφελος 14 δισεκατομμύρια ευρώ για την πραγματική οικονομία της χώρας μας. Καλοδεχούμενα τα λεφτά γιατί η αγορά τα έχει ανάγκη. Μόνο που η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης μοιάζει ύποπτη. Σαν να γίνεται μια προσπάθεια να ξεχαστούν όσα έλαβαν χώρα το προηγούμενο διήμερο.
Αποδεικνύεται λοιπόν πως όταν η κυβέρνηση θέλει, λεφτά υπάρχουν. Η συμφωνία που έκλεισε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στις Βρυξέλλες προβλέπει τον απεγκλωβισμό 11 δισ. ευρώ, με την επανεκκίνηση των πέντε μεγάλων οδικών έργων που λιμνάζουν, ενώ προβλέπεται και η ενίσχυση των επιχειρήσεων με επιπρόσθετη απευθείας ρευστότητα, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, αυξάνεται η τεχνική βοήθεια του ΕΣΠΑ, ώστε να ενισχυθούν περίπου 3.000 αδύναμοι διαχειριστικά δικαιούχοι έργων, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνεται η απορρόφηση των Προγραμμάτων του Περιβάλλοντος και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη