26 Ιουλ 2011

Αυτοκριτική πολιτικών και δικαστική κρίση… Ευθείες παράλληλες ….

του Σωτήριου Καλαμίτση

Άκουσα την 21.07.2011 την κ. Ντόρα να κάνει την αυτοκριτική της στο ραδιόφωνο. Αφορμή αποτέλεσαν οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, όπως πάντοτε, η κ. Ντόρα μας από τότε που ίδρυσε το δικό της κόμμα. Έχουν δίκηο, αλλά βλάπτουν τον τουρισμό. Δεν μας είπε πώς και πότε θα βρουν, κατά τη γνώμη της, αυτό το δίκηο. Εν τέλει κατέληξε στο ότι θα πρέπει οι πολιτικοί να αποδεχθούν ότι έκαναν λάθη και ότι αρμενίζουμε στραβά, ενώ ο..
 γιαλός είναι ίσος, χωρίς να μας ενημερώσει, βεβαίως, περί του κατ’ αυτήν ορισμού του «γιαλού». Ούτε και κατονόμασε τους τιμονιέρηδες που έριξαν το πλεούμενο στην ξέρα. Μίλησε αορίστως για τις ευθύνες των κομμάτων εξουσίας. Αυτή η παιδούλα ήταν τόσα χρόνια άσχετη με τα κόμματα εξουσίας και την πλανέψαν.


Ο κ. Λοβέρδος είχε πει λίγες ημέρες πριν, στο εξοργιστικά αντικειμενικό και ανεξάρτητο MEGA, ότι όταν το ΠΑΣΟΚ διεκήρυσσε προεκλογικώς πως «λεφτά υπάρχουν», δημαγωγούσε. «Έκανε την αυτοκριτική του» απεφάνθη ο τεράστιος ενημερωτής μας κ. Χασαπόπουλος. Δεν θυμήθηκε καν αυτός ο παπαγάλος ότι Πεταλωτής και Παμπούκης είχαν ερμηνεύσει αυθεντικά τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι εννοούσε «που πήγαν τα λεφτά;». Για τέτοιο δούλεμα μιλάμε.

Έτσι λοιπόν! Με μία αυτοκριτική «καθάρισαν» τα λαμόγια της πολιτικής. Αποστασία, χαϊδολόγημα χούντας, Κύπρος ΄74, Αιγαίο, Θράκη, Σκόπια, Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, υπερκοστολογημένοι Ολυμπιακοί, Siemens, Βατοπέδι, Δομημένα λαμόλογα, Υποβρύχια, Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Εργασιακός Μεσαίωνας κ.λπ. διεγράφησαν μονοκονδυλιά, επειδή παραδεχθήκατε τα «λάθη» σας;

Ας μεταφερθούμε τότε σε μία δικαστική αίθουσα, όπου δικάζεται κάποιος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Κλαίει και οδύρεται τραβώντας τα μαλλιά του. Δηλώνει συντετριμμένος μετάνοια για το κακό που έκανε. Και είναι πιστευτός, ειλικρινής πράγματι. Το δικαστήριο, όμως, ορθώς πράττον, τον καταδικάζει είτε σε ισόβια είτε σε πολυετή κάθειρξη αναλόγως των στοιχείων της αποδεικτικής διαδικασίας συνεκτιμωμένης ενδεχομένως της μετανοίας του, επειδή έτσι ορίζει ο νόμος.

Τεράστια δεν είναι η διαφορά; Αυτοκριτική δεν έκανε και ο φονιάς κ. Χασαπόπουλε; Γιατί αυτός δεν αθωώθηκε, ενώ ο κ. Λοβέρδος και η κ. Ντόρα αθωώνουν εαυτούς αποδεχόμενοι ανερυθρίαστα ότι έκαναν λάθη; Μήπως τους είχαμε αναθέσει τη διαχείριση περιπτέρου και μας απέδωσαν λάθος είσπραξη το βράδυ; Αυτοί δεν είναι που κατάντησαν τον ελληνικό λαό στο χάλι που βρίσκεται σήμερα; Έτσι «καθαρίζουν»; Με μία αυτοκριτική; Αν είναι έτσι, σίγουρα κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας του Νότου. Ο φόνος ενός ανθρώπου και ο σφαγιασμός ενός λαού δεν συναντώνται πουθενά. Στο άπειρο και στον αιώνα τον άπαντα. Και μη μου πείτε ότι οι πολιτικοί πηγαίνουν σπίτι τους και όχι στη φυλακή κατά παράφραση του «οι πρωθυπουργοί πηγαίνουν σπίτι τους και όχι στη φυλακή», διότι πριν 90 χρόνια περίπου κάποιοι 6 δεν πήγαν ούτε στο σπίτι τους ούτε στη φυλακή.

Κατ’ αναλογία, λοιπόν, σας ενημερώνω κ. ενημερωτά της κοινής γνώμης ότι οι προπηλακισμοί και οι αποδοκιμασίες εις βάρος των δημίων του ελληνικού λαού που τόση απέχθεια σάς προκαλούν, συνιστούν επιβολή βελούδινου προστίμου, το οποίο ταιριάζει σε πταίσματα, όπως είναι π.χ. η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτου. Δεν ταιριάζει στην παράνομη στάθμευση των γελοίων αυτών υποκειμένων στο σβέρκο του ελληνικού λαού και στην καρατόμησή του. Αδιόρθωτοι, αμετανόητοι Θεομπαίχτες….
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη