4 Ιουλ 2011

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Με... "ληγμένες" στολές οι πυροτεχνουργοί!!!

- Συνέντευξη Τύπου της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη.
- Διαλυμένες πολλές αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ο αρμόδιος κύκλος πολιτικής δράσης του κόμματος. Καταργούν τα FAX γιατί δεν έχουν χαρτί!
- "Καρφιά" Βαρτζόπουλου για Καχριμάκη, Πανεπιστημιακό Άσυλο και αδιαφανείς προσλήψεις από ΜΚΟ.


«Η Ελλάδα δεν είναι μία ασφαλής χώρα. Ιδίως η πρωτεύουσα, παρουσιάζει μία άθλια εικόνα, που προσβάλλει το μοναδικό μας προϊόν, τον τουρισμό. Η πολιτική ηγεσία δεν έχει επιτελέσει τον καθήκον της με τη δέουσα επιμέλεια και αποφασιστικότητα. Οι ευθύνες είναι και δικές μας, καθώς επί των ημερών μας υπήρξαν φαινόμενα πλημμελούς αστυνόμευσης, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία πρέπει να εξοπλιστεί, ώστε να αντιμετωπίσει την αναρχία και τα φαινόμενα προσβολής του πολίτη». Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε
συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, για θέματα προστασίας του πολίτη.

«Η διάλυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία. Λόγω αυτής κάθε 24ωρο διαρρηγνύονται στη Θεσσαλονίκη οκτώ διαμερίσματα, έντεκα αυτοκίνητα, αφαιρούνται από την κατοχή κάποιου τρία αυτοκίνητα, τρεις μοτοσικλέτες, δύο συμπολίτες μας διαπιστώνουν ότι κατέχουν πλαστά νομίσματα, τέσσερα άτομα συλλαμβάνονται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης δεν αποτελεί είδηση πλέον η αρπαγή τσάντας, οι ληστείες για μικροποσά και κυρίως κινητά τηλέφωνα», σημείωσε ο συντονιστής του Κύκλου Δημόσιας Διοίκησης, Προστασίας του Πολίτη, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης,

- οι πυροτεχνουργοί επιχειρούν με στολές που έχουν ξεπεράσει το όριο ζως τους

- πολλές υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν πλέον τους πολίτες, αφού δεν έχουν την απαραίτητη γραφική ύλη, με αποτέλεσμα σε πολλά τμήματα να έχει διακοπεί ακόμα και η λειτουργία του φαξ,

- τα περιπολικά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, πολλά είναι ακινητοποιημένα και στα περισσότερα εδώ και χρόνια δεν έχουν αλλαχθεί τα λάστιχα,

- τα κονδύλια για την αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία, που είναι μόλις 2,93 ευρώ η ώρα, επαρκούν για τη μισθοδοσία μέχρι και του Ιουλίου,
Καταλήγοντας, ο κ. Ιωακείμοβιτς, υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει ποτέ, εκτός από αγανακτισμένους πολίτες να υπάρξουν και αγανακτισμένοι αστυνομικοί».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βαρτζόπουλος σημείωσε τα εξής:

Για τον Μ. Καρχιμάκη
«Το ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάλης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και προγραμμάτισε συνέντευξη Τύπου την ίδια ώρα με τη συνέντευξη της Διοικούσας Επιτροπής, δείχνει ή ότι ο κ. Καρχιμάκης δεν ρώτησε, οπότε είναι κακά προετοιμασμένος, κάτι που φανερώνει γενικότερα το επίπεδο προετοιμασίας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ή ρώτησε οπότε η πράξη του υποδεικνύει αγένεια. Υπόσχομαι ότι ο δικός μας γραμματέας, σε λίγους μήνες, που η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση, δεν θα επιδεικνύει μη ευγενικές συμπεριφορές».

Για το άσυλο
«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εκτός του ότι ανακαλύπτει την αλήθεια για την οικονομία μέσω του Αντώνη Σαμαρά, την ανακαλύπτει και στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου. Στο σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υιοθετείται η πρότασή μας για το άσυλο».

Για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων
«Προκαλεί απορία γιατί επελέγη η εμπλοκή ΜΚΟ στις διαδικασίες επιλογής των ατόμων που θα απασχοληθούν, που οδηγεί τη σκέψη μας σε επιχείρηση παράκαμψης της νομιμότητας. Θα μπορούσε κάλλιστα η επιλογή να γίνει από τους δήμους με κριτήρια ΑΣΕΠ. Καλούμε το ΠΑΣΟΚ να ξεχάσει τη φύση του (όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο, όπως μπορώ να βεβαιώσω ως ψυχίατρος) και να σεβαστεί τη νομιμότητα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη