2 Ιουλ 2011

ΓΚΙΝΤΟ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

«Πώς θα μπορούσα να μη θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Ούτε κατά διάνοια», είπε ο κ. Βεστερβέλε. Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, εκθειάζοντας παράλληλα τη
χώρα μας για τη "σοφία" που επέδειξε ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο.

«Πώς θα μπορούσα να μη θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Ούτε κατά διάνοια», είπε ο κ. Βεστερβέλε.
Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Βεστερβέλε ανέφερε: "συγχαίρω την ελληνική κυβέρνηση και την πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου για την τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική τους και αναμένω ότι θα την υλοποιήσουν", δηλώνει ο γερμανός ΥΠΕΞ, προειδοποιώντας όμως ότι "τώρα, που ξεπεράσαμε το βουνό, αρχίζουν οι δυσκολίες της πεδιάδας".
"Οι αποφάσεις της Βουλής είναι το ένα, η υλοποίησή τους το άλλο. Και αυτό το δεύτερο είναι που μετράει, αν θέλουμε να ισχυροποιήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι και ιδιαίτερα την Ελλάδα", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο μέχρι πρότινος αντικαγκελάριος και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, εκτιμά ότι ο δρόμος για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας περνά από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, την καλύτερη συγκομιδή των φόρων, και από μεταρρυθμίσεις, όπως η αποκρατικοποίηση. "Πάνω σε αυτά θα πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι η ανάκαμψη της οικονομίας".
Σχετικά δε με το αν έχει σκεφτεί τη δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ , τονίζει: "Πώς θα μπορούσα να μη θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Ούτε κατά διάνοια", απάντησε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη