22 Ιουλ 2011

Στράτος Σιμόπουλος: «Χρειαζόμαστε ένα δημιουργικό σοκ»

Την άποψη πως η χώρα χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ, «το οποίο μπορεί να προέλθει μόνο με δραματική μείωση φόρων» εξέφρασε ο Στράτος Σιμόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FM-100 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαδόπουλο και Όλγα Γκάλη.
Ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ υποστήριξε ότι σταδιακά μεν, αποσπασματικά δε, στελέχη της κυβέρνησης προσχωρούν...


στις οικονομικές θέσεις που έχει παρουσιάσει εδώ και 14 μήνες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του «ανοίγματος» των κλειστών επαγγελμάτων.
Όπως είπε τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν, τόνισε ωστόσο πως το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι οι λάθος πολιτικές που υιοθετούνται. Για αυτό, πρόσθεσε, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων πρέπει να γίνει με τρόπο που θα επιτρέψει όλους όσους αφορά να έχουν ένα μεταβατικό στάδιο.
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί σημείωσε ότι κάθε κλάδος έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει για τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικεί τα αιτήματα του, διαχρονική του άποψη όμως είναι ότι «αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στην κοινωνία και την αγορά. Υπό αυτές τις συνθήκες, κατέληξε ο κ. Σιμόπουλος, «θα έλεγα ότι δεν πρέπει να προχωρούν σε τέτοιους αποκλεισμούς και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Τελειώνοντας, τονίζω ότι φτάσαμε στο σημείο αυτό με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης και της αδυναμίας των υπουργών, πρώην και νυν, να συνεννοηθούν μεταξύ τους».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη