1 Ιουλ 2011

Θα κάτσει στο σκαμνί ο Άκης ή όχι; Ιδού η απορία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων. Η διαδικασία άρχισε με τις τοποθετήσεις των κομμάτων, ενώ λίγο πριν από τη μυστική ψηφοφορία που θα διενεργηθεί, το λόγο θα λάβει ο πρώην υπουργός, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο πόρισμα τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν προτείνει...
την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία και φυσική αυτουργία για παράβαση του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Μανωλάκης τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Άμυνας, τονίζοντας ότι η καταγραφή των ενδείξεων που προέκυψαν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή δεν αφήνουν καμία αμφιβολία και θεμελιώνουν την πρόταση για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο κ Μανωλάκης τόνισε ότι η Επιτροπή θεωρεί «πως δεν αρκεί μόνο η πρόταση για άσκηση δίωξης εις βάρος του πρώην υπουργού, αλλά επιβάλλεται να διαβιβαστεί το πόρισμα στην εισαγγελία για να διευκολυνθεί για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία και των επίορκων υπαλλήλων».

«Η Ferrostaal οργάνωσε ένα εκτεταμένο δίκτυο με υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να της ανατεθεί το έργο, ενώ 80 εκατ. ευρώ δόθηκαν για δωροδοκίες στην Ελλάδα χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι αποδέκτες τους, τους οποίους θα πρέπει να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανωλάκης.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο σε Γερμανία και Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης, καθώς και να ζητήσει την ποινική καταδίκη των ενόχων.

Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη