18 Ιουλ 2011

Αποδοτικό το ταξίδι Δημαρά στη Θεσσαλονίκη

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φορείς της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε, σήμερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Νομούς της Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος κ. Βασίλη Οικονόμου και μέλη της ..
Πολιτικής Γραμματείας.

Τον κ. Δημαρά υποδέχτηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης και ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τα προβλήματα λειτουργίας που υπάρχουν λόγω του Καλλικράτη.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, αφού τους ευχαρίστησε για την κατατοπιστική ενημέρωση που είχε, επισήμανε για άλλη μία φορά τις αντικειμενικές δυσκολίες λειτουργίας του Καλλικράτη και υποσχέθηκε τη βοήθεια του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Παράλληλα, ο κ. Δημαράς υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι τα προεδρικά διατάγματα δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Χαρακτηριστικά , είπε, οι Περιφερειακές εκλογές ως πολιτικές, αλλά κανένας δεν έπραξε κάτι περισσότερο που να έχει κάποιο πολιτικό χαρακτήρα. Στην ουσία δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα μόνο για να υφαρπάξουνε την ψήφο των πολιτών. Ο μόνος στόχος της κυβέρνησης ήτανε οι δικοί της άνθρωποι να διαχειριστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Δημαράς, στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού είπε ότι μέσα στο 2011 θα ιδιωτικοποιηθεί –σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο – το 23,1 % του Οργανισμού από το 75% που κατέχει το κράτος αναφέροντας ταυτόχρονα ότι το λιμάνι είναι κερδοφόρο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το 51% του Οργανισμού οφείλει και πρέπει να παραμείνει στην κατοχή του κράτους και ότι και ο ίδιος και οι εργαζόμενοι συμφωνούν για την παραχώρηση του management .

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι ανέπτυξαν στον κ. Δημαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι τραγικές συνθήκες εργασίας και η έλλειψη προσωπικού.

Ο Γιάννης Δημαράς υποσχέθηκε τη βοήθεια του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, στο μέτρο του δυνατού, στην υλοποίηση έργων υποδομής και στην αντιμετώπιση της όποιας προβληματικής κατάστασης υπάρχει στο λιμάνι.

Ο Γιάννης Δημαράς, τέλος, συναντήθηκε διαδοχικά με τις διοικήσεις του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, αφού επισήμαναν την μεγάλη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και το πολύ λυπηρό γεγονός μετακόμισης επιχειρήσεων σε Βουλγαρία και Τουρκία, ζήτησαν τη συμπαράσταση του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών στη Βουλή για α) σταθερό φορολογικό επιχειρηματικό περιβάλλον, β) μείωση ασφαλιστικών εισφορών για όσους πληρώνουν έγκαιρα, γ) μεγαλύτερη ρευστότητα και βοήθεια από τις τράπεζες και δ) επιδότηση 50% των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων που δεν απολύουν προσωπικό.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο τόνισαν στον κ. Δημαρά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τονώσουν την αγορά, που έχει φτάσει στα σημείο να κλείνουν 2 στα 3 μαγαζιά. Η μόνη απάντηση στη σημερινή τραγική κατάσταση, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, είναι η μείωση φορολογικών συντελεστών.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι το ζήτημα των φόρων είναι πάρα πολύ σημαντικό , υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι το πρόβλημα είναι ηθικό, πολιτικό και πολιτιστικό. Μόνο οι εκλογές που πρέπει να γίνουν μπορεί να δώσουν τη λύση, είπε ο κ. Δημαράς τονίζοντας ότι ο λαός ενώνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη