23 Ιουλ 2011

Το άρθρο της ημέρας: Η νομοθετικη διαδικασια στις ΗΠΑ (Με αφορμη το ψηφισμα της βουλης των αντιπροσωπων που αφορουσε και την FYROM)

Αναμφιβολα η επιτροπη εξωτερικων υποθεσεων της Βουλης των αντιπροσ;ώπων περασε ενα ψηφισμα το οποίο μεταξυ αλλων τασσεται αναφανδον κατα των συμεροντων των Σκοπίων αναφορικά με το θεμα της συμπεριφορας τους εναντι της Ελλαδος και της διαθεσης που επιδυκνειουν για το θεμα της ονομασιας.
Τι σημαινει ομως αυτο το ψηφισμα, ειναι στην τελικη του μορφη, ή περνα απο περαιτερω διαδικασιες στις οποίες μπορει να τροποποιηθει;...

Να σημειωθει οτι επειτα απο ελεχγο που εγινε στην τροποποιητικη διαδικασια, κανενας αντιπροσωπος δεν υπεβαλε τρποποιηση στην παραγραφο για τα Σκοπια, κατι που ειναι ενθαρυντικο οτι δεν θα αλλαξει το νομοσχεδιο στο συκεκριμενο αρθρο και κατα την ψηφιση του στη γερουσια.

Να ευλογο οτι απο πλευρας Σκοπίωνμε τη βοηθεια του τουρκικου λομπι θα γινουν τα μεγιστα για να απαληφθει ο ορος fYROM απο το νομοσχεδιο ετσι οπως περασεα απο την Βουλη των Αντιπροσωπων αλλα και να αλλαξει η ουσια του σχετικου αρθρου.Συμφωνα με εξακριβωμενες διπλωματικες πηγες στις ΗΠΑ, το οτι περασε ενα φηφισμα καταπελτης για τα σκοπια στη βουλη των αντιπροσωπων με τετοια ευκολια οφειλετε και στη στηριξη του ευραϊκου λομπι.Μενει να διαπυστωσουμε αν η στηριξη αυτη να μεινει το ιδιο ισχυρη και στη Γερουσια, κατι που θα συματοδοτησει και επισημα την αλλαγή της αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης στο θεμα της ονομασιας.

Το σχετικό link εξηγει τη νομοθετικη διαδικασια για να κατανοσουμε τα διαφορα σταδια απο την εκπονηση μιας ιδεας της επεξεργασιας της σε μορφη νομοσχεδου και την τελικη του ψηφιση. Εχω μεταφρασει την πρωτη παραγραφο που ειναι και η ουσια.
http://www.house.gov/content/learn/legislative_process/#committee

Πως φτιαχνοναι οι νόμοι ;
Οι Νόμοι αρχίζουν ως ιδέες.

1)Πρώτον, ένας εκπρόσωπος της βουλής των αντιπροσωπων εκπονει ένα νομοσχέδιο (bill). Το νομοσχέδιο στη συνέχεια ανατίθεται σε επιτροπή για την μελέτη. Σε περίπτωση που περασει από την επιτροπή, το νομοσχέδιο λαμβανει συγκεκριμενη ημερομηνια κατα την οποία θα ψηφιστεί, συζητηθεί ή να τροποποιηθεί. Εάν το νομοσχέδιο περάσει από την απλή πλειοψηφία (218 από 435), το νομοσχέδιο κινείται προς τη Γερουσία.

2) Στη Γερουσία, το νομοσχέδιο θα ανατεθεί σε άλλη επιτροπή και, εφόσον καταρχην εγκριθει για συζητηση , με τη σειρα του θα συζητηθει, τροποποιηθει και θα παει προς ψηφιση. Και πάλι, αν συκεντρωσει το τελικό κειμενο του νομοσχεδιου οπως τυχον τροποποιηθει , απλή πλειοψηφία (51 από 100) τότε περναει με την μορφη που εχει λαβει και ψηφιζεται και απο την Γερουσια.

3)Τέλος, συνερχεται μια νέα επιτροπή που αποτελειται απο μελη της Βουλης των Αντιπροσωπων και μελη της Γερουσιας και επεξεραζεται τυχον διαφορες που υπαρχουν από τις διαφορετικες εκδοσεις του νομοσχεδιου ετσι οπως ψηφιστηκαν απο την Βουλή των Αντιπροσωπων και τη Γερουσία . Η προκύπτουσα μορφή του νομοσχεδιου επιστρέφει στη Βουλή και τη Γερουσία για τελική έγκριση.

Το Κυβερνητικό Τυπογραφείο τυπωνει το αναθεωρημένο νομοσχέδιο σε μια διαδικασία που ονομάζεται εγγραφή. Ο Πρόεδρος ων ΗΠΑ έχει 10 ημέρες για να υπογράψει ή να θεσει βέτο του εγεγγραμένου νομοσχέδιο.

http://taxalia.blogspot.com/

-------------------------------------------------------------------------------------
και τώρα ...ακολουθει η μεταφαση της υπολοιπης σελιδας απο το gogle translator...
-------------------------------------------------------------------------------------


Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινά με την εισαγωγή μιας πρότασης σε μία από τις τέσσερις κύριες μορφές: το νομοσχέδιο, το κοινό ψήφισμα, η ταυτόχρονη ανάλυση, και την απλή ανάλυση.

Γραμμάτια
Ένα νομοσχέδιο είναι η μορφή που χρησιμοποιείται για το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας, είτε μόνιμη ή προσωρινή, γενική ή ειδική, δημόσια ή ιδιωτικά. Ένα νομοσχέδιο που προέρχονται από την Βουλή των Αντιπροσώπων είναι ορίζονται με τα γράμματα "HR", που σημαίνει "Βουλή των Αντιπροσώπων», ακολουθούμενο από έναν αριθμό που διατηρεί σε όλα τα κοινοβουλευτικά στάδια. Τα νομοσχέδια που υπεβλήθη στον Πρόεδρο για την ανάληψη δράσης, όταν εγκριθεί με την ίδια μορφή και από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Κοινών ψηφισμάτων
Κοινή ψηφίσματα μπορεί να οφείλεται είτε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία. Υπάρχει μικρή πρακτική διαφορά ανάμεσα σε ένα νομοσχέδιο και ένα κοινό ψήφισμα. Και οι δύο υπόκεινται στην ίδια διαδικασία, εκτός από ένα κοινό ψήφισμα προτείνει μια τροποποίηση του Συντάγματος. Με την έγκριση ενός τέτοιου ψηφίσματος με τα δύο τρίτα τόσο της Βουλής και της Γερουσίας, αποστέλλεται απευθείας στον Διοικητή του Γενικού Υπηρεσίες για την υποβολή στα επιμέρους κράτη για την επικύρωση. Δεν είναι υπέβαλε στον πρόεδρο για έγκριση. Ένα κοινό ψήφισμα που προέρχονται από την Βουλή των Αντιπροσώπων έχει οριστεί "HJRes." Ακολουθούμενο από μεμονωμένο αριθμό του. Κοινή ψηφίσματα γίνει νόμος με τον ίδιο τρόπο όπως και τους λογαριασμούς.

Ταυτόχρονη ψηφίσματα
Τα θέματα που επηρεάζουν τις εργασίες τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία συνήθως αρχίζει με τη βοήθεια των ταυτόχρονων ψηφισμάτων. Η ταυτόχρονη ανάλυση που προέρχονται από την Βουλή των Αντιπροσώπων έχει οριστεί "H.Con.Res." Ακολουθούμενο από μεμονωμένο αριθμό του. Την έγκριση τόσο από την Βουλή των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, που είναι υπογεγραμμένο από τον γραμματέα της Βουλής και ο Γραμματέας της Γερουσίας. Δεν έχουν υποβληθεί στον Πρόεδρο για την ανάληψη δράσης.

Απλή ψηφίσματα
Ένα θέμα που αφορά τη λειτουργία του είτε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και μόνο κινείται από ένα απλό ψήφισμα. Ένα ψήφισμα που επηρεάζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων έχει οριστεί "H. Res." Ακολουθούμενο από τον αριθμό του. Δεν έχουν υποβληθεί στον Πρόεδρο για την ανάληψη δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς και τα ψηφίσματα δείτε Μορφές του Κογκρέσου δράσης σε τρόπο που θα γίνουν νόμοι μας
Εισαγωγή και παραπομπή σε επιτροπή
Κάθε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων μπορεί να καταθέσει νομοσχέδιο, ανά πάσα στιγμή, ενώ η Βουλή βρίσκεται σε σύνοδο με απλά να το τοποθετείτε στο «χοάνη» στο πλάι του γραφείου του γραμματέα του στην αίθουσα του Σώματος. Υπογραφή του αναδόχου πρέπει να αναγράφεται στο τιμολόγιο. Ένα κοινό λογαριασμό μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό της συγχρηματοδότησης των μελών. Το νομοσχέδιο έχει εκχωρηθεί νομοθετικές αριθμό της από το Clerk και παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή από τον Πρόεδρο της Βουλής, με τη βοήθεια του βουλευτή. Το νομοσχέδιο στη συνέχεια εκτυπώνεται σε εισήγαγε μορφή του, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο Bill.

Μια σημαντική φάση της νομοθετικής διαδικασίας είναι τα μέτρα που λαμβάνονται από επιτροπές. Είναι κατά τη διάρκεια της δράσης της επιτροπής ότι η πιο έντονη την εξέταση του ζητήματος των προτεινόμενων μέτρων? Αυτό είναι επίσης ο χρόνος όταν οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να ακουστούν. Κάθε κομμάτι της νομοθεσίας που αναφέρεται στην επιτροπή που έχει δικαιοδοσία για την περιοχή που επηρεάζεται από το μέτρο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το βήμα της νομοθετικής διαδικασίας δείτε Εισαγωγή και αναφορά στην επιτροπή για τον τρόπο γίνονται νόμοι μας.
Η εξέταση από την Επιτροπή
Δημόσιες ακροάσεις και συνεδρίες Markup
Συνήθως το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι μια δημόσια ακρόαση, όπου τα μέλη της επιτροπής εξετάζει μάρτυρες εκπροσωπούν διάφορες απόψεις σχετικά με το μέτρο. Κάθε επιτροπή κάνει δημόσια την ημερομηνία, τον τόπο και με την επιφύλαξη της τυχόν ακοής που διεξάγει. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής προγραμματισμένα για σήμερα είναι διαθέσιμα μαζί με άλλα Προγράμματα το Σώμα. Οι δημόσιες ανακοινώσεις, επίσης, που δημοσιεύθηκε στο Ημερήσιο μερίδα Digest του Congressional Record.

Ένα αντίγραφο της κατάθεσης που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια ακρόασης διατίθεται για επιθεώρηση στα γραφεία της επιτροπής, και συχνά η πλήρης απομαγνητοφώνηση τυπώνεται και διανέμεται από την επιτροπή.

Μετά από ακροάσεις έχουν ολοκληρωθεί, το νομοσχέδιο θεωρείται ότι σε μια περίοδο που είναι ευρέως γνωστό ως η "προσαύξηση" συνόδου. Τα μέλη της επιτροπής μελέτης τις απόψεις που παρουσιάζονται αναλυτικά. Οι τροποποιήσεις μπορούν να προσφερθούν στο νομοσχέδιο, και τα μέλη της επιτροπής ψηφοφορία να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε αυτές τις αλλαγές.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε επίπεδο υποεπιτροπής ή ολόκληρο το επίπεδο της επιτροπής, ή και στα δύο. Ακροάσεις και συνεδρίες σήμανσης είναι βήματα κατάσταση σημειωθεί στο νομοθετικό τμήμα της δράσης Κατάσταση Bill.

Επιτροπή Δράσης
Μετά το πέρας της σύσκεψης, η ψηφοφορία της επιτροπής ή υποεπιτροπής μελών λαμβάνεται για να καθορίσει ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν σχετικά με το μέτρο. Μπορεί να αναφερθεί, με ή χωρίς τροποποίηση, ή κατατεθεί, το οποίο σημαίνει ότι δεν αναληφθεί περαιτέρω δράση σε αυτό θα συμβεί. Εάν η επιτροπή ενέκρινε σημαντικές τροποποιήσεις, μπορεί να αποφασίσει να καταγγείλει ένα νέο νομοσχέδιο ενσωματώνει όλες τις τροπολογίες. Αυτό είναι γνωστό ως «πιστοποιητικό καλής", η οποία θα έχει ένα νέο αριθμό. Ψηφοφορίες στην επιτροπή μπορεί να βρεθεί σε ψηφοφορίες της επιτροπής.
Εάν η επιτροπή ψήφους υπέρ, έκθεση ένα νομοσχέδιο, την έκθεση της Επιτροπής είναι γραπτή. Η παρούσα έκθεση περιγράφει το σκοπό και το πεδίο εφαρμογής του μέτρου και οι λόγοι για τους συνέστησε την έγκριση. Οι αριθμοί Σπίτι Έκθεση πρόθεμα "Η. Rpt." Και στη συνέχεια έναν αριθμό που υποδηλώνει το Κογκρέσο (σήμερα 107).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς και τα ψηφίσματα δείτε εξέταση από την Επιτροπή στο πώς γίνονται νόμοι μας.
Σπίτι Εξέταση Όροφος
Εξέταση του μέτρου από την ολομέλεια της Βουλής μπορεί να είναι μια απλή ή πολύ σύνθετη λειτουργία. Σε γενικές γραμμές ένα μέτρο είναι έτοιμη για εξέταση από την ολομέλεια της Βουλής, αφού έχει αναφερθεί από μια επιτροπή. Υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να ασκηθεί στο πάτωμα άμεσα.

Η εξέταση ενός μέτρου μπορεί να διέπεται από ένα "κανόνα". Ένας κανόνας είναι ο ίδιος ένα απλό ψήφισμα, το οποίο πρέπει να περάσει από τη Βουλή, που να καθορίζει τα στοιχεία της συζήτησης για ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο-πόσο χρόνο θα έχουν τη δυνατότητα για συζήτηση, αν τροπολογίες μπορούν να προσφέρονται, και άλλα θέματα.

Χρόνο συζήτηση για ένα μέτρο είναι συνήθως κατανέμεται μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων. Κάθε πλευρά των αποδόσεων φορά στους βουλευτές που επιθυμούν να μιλήσουν για το νομοσχέδιο. Όταν τροποποιήσεις που προσφέρονται, αυτές είναι επίσης συζητηθεί και ψηφιστεί. Αν η Βουλή είναι σε συνεδρία σήμερα, μπορείτε να δείτε μια σύνοψη της παρούσας διαδικασίας Όροφος House.

Μετά από όλα είναι η συζήτηση κατέληξε στο συμπέρασμα και τις τροποποιήσεις που αποφασίζονται, το Σώμα είναι έτοιμο να ψηφίσει για την τελική περικοπή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ψηφοφορία για να «αρχίσουν» το νομοσχέδιο για την επιτροπή έχει ζητηθεί. Αυτό είναι συνήθως μια προσπάθεια από τους αντιπάλους για να αλλάξετε κάποια μερίδα ή τραπέζι του μέτρου. Αν η προσπάθεια αποτύχει να αρχίσουν εκ νέου, σε ψηφοφορία για το τελικό πέρασμα διατάσσεται.

Ψηφοφορίες για το τελικό πέρασμα, καθώς και όλες τις άλλες ψηφοφορίες στη Βουλή, μπορεί να ληφθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει απάντηση κάθε μέλους. Αυτές οι ψήφοι αναφέρονται ως Yea / Nay ψήφων ή καταγράφονται ψήφους, και είναι διαθέσιμα σε ψηφοφορία στο Σώμα από τον αριθμό λογαριασμού, Roll Call αριθμός ψηφοφορία ή τις λέξεις που περιγράφουν τον λόγο κατά την ψηφοφορία.

Ψηφοφορίες στη Βουλή μπορεί να ψηφίσει από τη φωνή, και μη καταγραφή των μεμονωμένων απαντήσεων είναι διαθέσιμη.
Γερουσία δράσης
Μετά από ένα μέτρο περνάει στη Βουλή, θα πάει στη Γερουσία για εξέταση. Ένα νομοσχέδιο πρέπει να περάσει τα δύο σώματα με τον ίδιο τρόπο για να μπορεί να υποβληθεί στον Πρόεδρο για υπογραφή στο νόμο.

Επίλυση των διαφορών
Εάν η Γερουσία αλλάζει τη γλώσσα του μέτρου, πρέπει να επιστρέψει στη Βουλή για σύμπτωση ή πρόσθετες αλλαγές. Αυτή η πίσω-και-από διαπραγμάτευση μπορεί να συμβεί στο πάτωμα Σώμα, με τη Βουλή την αποδοχή ή την απόρριψη της Γερουσίας τροποποιήσεις ή πλήρες κείμενο της Γερουσίας. Συχνά, μια επιτροπή του συνεδρίου θα είναι εξοπλισμένο με δύο μέλη της Βουλής και της Γερουσίας. Η ομάδα αυτή θα επιλύσουν τις διαφορές στην επιτροπή και θα υποβάλει έκθεση το ίδιο μέτρο πίσω και στα δύο σώματα για ψηφοφορία. Επιτροπές Συνεδρίου, επίσης, εκδίδει εκθέσεις περιγράφοντας την τελική μορφή του νομοσχεδίου.
Η εξέταση από τον Πρόεδρο
Μετά από ένα μέτρο που έχει περάσει με την ίδια μορφή και από την Βουλή και τη Γερουσία, θεωρείται «εγγραφεί». Είναι αποστέλλεται στον Πρόεδρο, ο οποίος μπορεί να υπογράψει το μέτρο στο εθνικό δίκαιο, το βέτο και το επιστρέφει στο Κογκρέσο, αφήστε το να γίνει νόμος, χωρίς υπογραφή, ή στο τέλος μιας συνόδου, που τσέπης βέτο.
-------------------------------------------------------------------------------------

http://taxalia.blogspot.com/

Δείτε το βίντεο, που ακολουθεί



Διαβάστε και: Φάπα μεγατόνων για τους Σκοπιανούς από τις ΗΠΑ !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη