24 Ιουλ 2011

Oslo: Όταν ένας "τρελός" αναλαμβάνει να υπερασπιστεί ένα Έθνος

O Yπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, στο μοιραίο camp της
Utoya, μια μέρα πριν το μακελειό
Η φωτογραφια είναι από τη συγκέντρωση των νεολαίων του Εργατικού κόμματος (AUF) που κυβερνά τη Νορβηγία, από το camp στο οποίο εισέβαλλε ο παράφρων φιλοσιωνιστής και μασώνος δολοφόνος Breivik.
Τραβήχθηκε σε ανύποπτο χρόνο, μια μέρα πριν το φονικό και ..
προβλήθηκε στη Νορβηγική TV, ενώ δημοσιεύτηκε στα Νορβηγικά ΜΜΕ (εδώ, από το κανάλι tv2 της Νορβηγικής κρατικής τηλεόρασης-κλικ εδώ και εδώ από την εφημερίδα VK).
H Nορβηγία είναι μια χώρα, με φιλοπαλαιστινιακά και αντι-ισραηλινά αισθήματα και οι νεολαίες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, έχουν εκφράσει πολλές φορές την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους, που δεν χώνευε ο δολοφόνος.
Η Νορβηγία ήταν από τα πρώτα κράτη που έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα αναγνωρίσουν ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
Μάλιστα, την χώρα επισκέφθηκε την προηγούμενη μόλις εβδομάδα, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος ξαναπήρε τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Νορβηγίας, ότι θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

Το πρωί της ημέρας που έγινε το φονικό, ο ηγέτης της νεολαίας του κόμματος Eskil Pedersen, στο λόγο του προς τους νεολαίους (που πολλοί εξ αυτών δολοφονήθηκαν μετά), τόνισε ότι "δεν φτάνουν μόνο τα λόγια, πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ" (εδώ η ομιλία του)
Τα ίδια είπε και ο Υπουργός Εξωτερικών Jonas Gahr. (εδώ)
απόσπασμα από το μανιφέστο του Breivik
Το αντι-παλαιστινιακό μένος του Breivik όμως, όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε σε μια απίστευτη σφαγή, που θα σημαδεύει για δεκαετίες τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.
Ο 32χρονος θέλησε να υποκαταστήσει τη διπλωματία και να εμποδίσει την κυβέρνηση της χώρας του να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.
Ανέλαβε ως  σταυροφόρος τιμωρός για λογαριασμό του Ισραήλ (χωρίς φυσικά να έχει καμιά ευθύνη το Ισραήλ για τον τρελό!), να "συνετίσει" τη χώρα του.
Κλασική περίπτωση ψυχασθενούς, που "θέλει να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία".
.....
Πλήρες προφίλ του δράστη, με τις απόψεις του, τις θέσεις του κλπ υπάρχει εδώ
η σελίδα της νεολαίας του εργατικού κόμματος: http://www.auf.no/
ενδιαφέρουσες πληροφορίες, εδώ
το βίντεο με το "φιλοσιωνιστικό μανιφέστο" του Breivik (αν δεν έχει αφαιρεθεί ήδη), εδώ
και μια μεγάλη αποκάλυψη από έναν πανέξυπνο μπλόγκερ, σχετικά με τη δήθεν "σελίδα" του δράστη στο facebook, που -δήθεν- κατέβασε η εταιρεία, εδώ
ολόκληρο το μανιφέστο του παράφρονα, εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη