31 Αυγ 2011

Έναρξη "Παρά θιν' αλός", με μεγάλη επιτυχία

Παρουσία περισσότερων των δύο χιλιάδων θεατών ξεκίνησε χθες, Τρίτη 30 Αυγούστου το «Παρά θιν’ αλός», το μεγαλύτερο μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει για 21η συνεχή χρονιά ο δήμος Καλαμαριάς, δια της αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας. Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων...
 άνοιξε στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου η οποία παρουσίασε το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετείχαν ο Μανώλης Μητσιάς ως σολίστ, ο Γρηγόρης Βαλτινός ως αφηγητής και ο βαρύτονος ψάλτης Απόστολος Σωτηρούδης.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης εμείς αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη δόση πολιτισμού, αλλά και κοινωνικής πολιτικής, ως μια ασφαλή διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα, διατηρώντας ακέραιη την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον μας».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Νίκος Ζαχαριάδης τόνισε πως η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένη υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε ο δήμος Καλαμαριάς για την επίτευξη συνεργασιών στον τομέα του Πολιτισμού με τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος ξεκινώντας ήδη με τον δήμο Θεσσαλονίκης.



Στην εναρκτήρια εκδήλωση του «Παρά θιν’ αλός» παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, η εκπρόσωπος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Χριστίνα Κελεσίδου, εκπρόσωποι των δήμων Χορτιάτη και Αριστοτέλη, ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Καλαμαριάς, κ.ά.

Συναυλία Μ. ΘΩΪΔΟΥ

Το πρόγραμμα του «Παρά θιν’ αλός» συνεχίζεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Μαρίας Θωίδου, η οποία θα δοθεί στις 9 το βράδυ, στο Δασάκι του Κόδρα, με τιμή εισιτηρίου στα 5 ευρώ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη