31 Αυγ 2011

Σάββας Αναστασιάδης για αποζημιώσεις σε βαμβακοπαραγωγούς

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης  της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Αποζημιώσεις στους Βαμβακοπαραγωγούς από τις περσινές βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι», μεταξύ άλλων είπε:



Ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στη Βουλή συζητείται το συγκεκριμένο θέμα της αποζημίωσης των βαμβακοπαραγωγών, το οποίο έχει συζητηθεί επανηλλειμένως εδώ και ένα χρόνο, κάτι, το οποίο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν το αρμόδιο Υπουργείο ήταν συνεπές στις εξαγγελίες που είχε κάνει και οι οποίες βέβαια δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί. Τόνισε ότι το γεγονός αυτό έχει εύλογα δημιουργήσει αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους αγρότες.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ Αναστασιάδης είπε ότι Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να κάνει κριτική, αλλά σκοπός της είναι να βοηθήσει την Κυβέρνηση να βρει λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει. Όπως ανέφερε όμως, ένα χρόνο μετά τις καταστροφές τίθεται το ερώτημα εάν υπάρχουν ζημιές και μόλις τώρα αναλογίστηκαν κάποιοι ότι θα πρέπει να συσταθούν επιτροπές.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι η περιοχή, όπου εκλέγεται είναι κατ’ εξοχήν αγροτική. Πέρισυ είχε επισκεφθεί τους βαμβακοπαραγωγούς και τις καλλιέργειές τους και τόνισε πως δε χρειάζεται να είναι κανείς γεωπόνος, για να καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς.

Κατήγγειλε εξάλλου, το γεγονός ότι το Υπουργείο δε γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει, εάν θα αποζημιώσει τους αγρότες μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ και κατηγόρησε την Κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν μπορεί από τη μία ο Πρωθυπουργός της χώρας να αναγνωρίζει ότι οι γεωργία είναι ένας από τους πυλώνες εξόδου από την κρίση, ενώ από την άλλη ο αγρότης να επωμίζεται την καθημερινή αύξηση του κόστους παραγωγής, με τη συνεχή αύξηση των φόρων και σε ενδεχόμενες καταστροφές η πολιτεία να μην τον στηρίζει.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως πλέον το σύνολο, σχεδόν, των Ελλήνων αποδοκιμάζουν τους πολιτικούς και κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει ευθέως, εάν προτίθεται να αποζημιώσει τους αγρότες για τις καταστροφές που αυτοί υπέστησαν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη