31 Αυγ 2011

Ο Στράτος Σιμόπουλος έχει άποψη

Αισθητή είναι η παρουσία του Στράτου Σιμόπουλου στα πολιτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Ο γνωστός επιχειρηματίας και αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ δεν χρησιμοποιεί το συνηθισμένο «ξύλινο» πολιτικό λόγο και οι απόψεις που καταθέτει για τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα της πόλης έχουν ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο. Τέσσερις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε διάστημα πέντε ημερών δεν είναι και λίγο πράγμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι και περιζήτητος συνομιλητής είναι αλλά και ο λόγος του… μετράει. Πόσο μάλλον όταν οι παραπάνω συνεντεύξεις δόθηκαν σε σταθμούς με εμβέλεια όπως...
ο Real Fm στην Αθήνα, o ANT-1, ο Fm-100 αλλά και το Ράδιο Γνώμη στη Θεσσαλονίκη.

Ρωτήθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του και χωρίς να αρχίσει τις συνηθισμένες γενικότητες που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους πολιτικούς.

Για τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε ότι η συναίνεση είναι ταγκό για δυο, υπενθυμίζοντας ότι τα δυο μεγάλα κόμματα εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις για την οικονομία. «Αν η κυβέρνηση έχει σκοπό να ακολουθήσει ένα τμήμα της πολιτικής της ΝΔ, ειδικά στη φορολογία, νομίζω ότι μπορεί να βρούμε ένα πεδίο. Δεν φαίνεται όμως να το κατανοεί αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Όσον αφορά την απουσία περιπτέρου του δήμου Θεσσαλονίκης από τη φετινή ΔΕΘ, ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ κατέθεσε τη δική του άποψη. «Γίνεται», είπε, «μια μεγάλη συζήτηση για τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και κρατικών φορέων. Θεωρώ ότι και η προηγούμενη διοίκηση όσο και η σημερινή της Έκθεσης καταβάλλουν μια προσπάθεια να μειώσουν την κρατική συμμετοχή και τα καταφέρνουν. Άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να λειτουργούμε με ταμπού στο θέμα της συμμετοχής ή μη. Θα πρέπει η συμμετοχή των αυτοδιοικητικών και κρατικών φορέων να είναι τέτοιας μορφής ώστε να προσφέρει και στο θεσμό και στους φορείς».


Λίγο αργότερα, μάλιστα, κατέθεσε και μια σειρά προτάσεων προκειμένου να αποκτήσει και πάλι η ΔΕΘ το διεθνή της χαρακτήρα. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρότεινε οι φορείς της πόλης, το δίδυμο ΔΕΘ-Helexpo και η κυβέρνηση να κινητοποιήσουν την ομογένεια στο εξωτερικό και τους οικονομικούς ακολούθους των πρεσβειών μας ώστε να προσελκύσουμε εκθέτες από το εξωτερικό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη