27 Αυγ 2011

ΠΑΟΚ: Κόκκινο σε Φλωρίδη από ΕΕA - Συνεχίζει μόνος ο Σαχπατζίδης

Άσχημα τα μαντάτα για το Βασίλη Φλωρίδη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εν όψει της αναμενόμενης επένδυσής του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία φαίνεται ότι κολλάει για πολλούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους η Τουρκική υπηκοότητά του, αλλά και έγγραφα που δεν μπορεί να συγκεντρώσει.


Στη ακρόαση της Πέμπτης (25/8) στην οποία κάλεσε η Επιτροπή τον ΠΑΟΚ, παρέστη μόνο ο νομικός της ΠΑΕ και ο δικηγόρος του Σαχπατζίδη, όχι όμως και ο δικηγόρος του Φλωρίδη, ενώ η πλευρά του Κατερινιώτη επιχειρηματία διαχώρισε τη θέση της ως προς αυτόν.

Σ΄ αυτήν, ο Αχ. Μαυρομάτης έγινε αποδέκτης της έντονης αντίδρασης και δυσφορίας των μελών της επιτροπής, που κατσάδιασαν την πλευρά του ΠΑΟΚ, γιατί μεταβιβάστηκαν οι 100 μετοχές του Σαχπατζίδη στο Φλωρίδη, δηλαδή σε ξένο υπήκοο και μάλιστα Τούρκο, κι έστειλαν έτσι το μήνυμα.

Τουλάχιστον δυο φορές ο κ. Μαυρομάτης άκουσε τα μέλη της ΕΕΑ να τονίζουν την δυσφορία τους για τη μεταβίβαση των μετοχών σε ξένο υπήκοο, κάτι που απαγορεύει ο νόμος, τουλάχιστον όσον αφορά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, η οποία θεωρητικά, επίκειται.

Αυτό μάλιστα, είναι κάτι που είχε επισημάνει από την πρώτη συνάντηση ο Θανάσης Κατασρής, αλλά οι νομικοί του Φλωρίδη, επέμειναν ότι επειδή έχει Ελληνική ιθαγένεια δεν τίθεται τέτοιο θέμα…

Σήμερα αποκαλύπτουμε, ότι η ΕΕΑ προέβη στην κίνηση της κλήσης για διευκρινίσεις, καθώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως όφειλε της κοινοποίησε την κατάθεση των 950 χιλιάδων ευρώ από Σαχπατζίδη και Φλωρίδη και την πρόθεση μετοχοποίησης των χρημάτων αυτών.

Ο δικηγόρος του Φλωρίδη κ. Παπαγιάννης ΔΕΝ παρέστη στην επιτροπή για να δώσει διευκρινίσεις και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο ομογενής επιχειρηματίας εκτός των άλλων αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το Ποινικό του Μητρώο, και όχι για τις καταδίκες για τις οποίες συνελήφθη τις προάλλες στη Θεσσαλονίκη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι ο δικηγόρος της πλευράς Σαχπατζίδη κ. Βγόντζας, τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματική διαδικασίας, απάντησε ότι εκπροσωπεί ΜΟΝΟ την πλευρά Σαχπατζίδη, ενώ απ΄ ό,τι πληροφορούμαστε, μετά τη συνάντηση/ακρόαση αυτή, και ο ίδιος ο Σαχπατζίδης διαρρέει προς τα έξω πως έχει αρχίσει να μετανιώνει για την επιλογή Φλωρίδη, προφανώς γιατί δε θέλει να χρεωθεί κανένα ναυάγιο και κανένα φιάσκο.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι η περίπτωση Φλωρίδη, φαίνεται πως δύσκολα θα προχωρήσει για τους λόγους που είπαμε. Κι αυτό είναι κάτι που το έχει αντιληφθεί και ο Σαχπατζίδης, ο οποίος και ανασυντάσσεται μετά τα όσα προέκυψαν, και κάνει πίσω, για να μη χρεωθεί το οριστικό όχι της ΕΕΑ, στην περίπτωση του ομογενή επιχειρηματία.

Επομένως, όλα δείχνουν πως, ότι όσα λεφτά μπήκαν στον ΠΑΟΚ, μπήκαν… Το πολύ –πολύ, να βάλει κάποια χρήματα ακόμα ο Σαχπατζίδης στην ΑΜΚ που τρέχει. Επίσης, ακόμα και αν -θεωρητικά- φέρει κάποιο χρηματικό ποσό ο Φλωρίδης, η περίπτωσή του ΔΕΝ θα περάσει από την Επιτροπή, οπότε τα χρήματά του δεν θα χρησιμοποιηθούν και ούτε ο ίδιος θα μπορέσει να μπει στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Με αυτά τα δεδομένα, ούτε καν, άνθρωπος του Φλωρίδη δεν θα μπει στη διοίκηση, στην οποία θα εκπροσωπείται μόνο ο Σαχπατζίδης…

Πηγή: baladoros.com

...................................
Με την κλισέ έκφραση («έγινε μια τυπική κουβέντα, απλά δόθηκαν διευκρινίσεις») στα χείλη βγήκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο νομικός εκπρόσωπος των «επενδυτών» του ΠΑΟΚ Αντώνης Βγόντζας.


Η κλήση από την ΕΕΑ έγινε σχετικά με την επικείμενη συμμετοχή των κ. Σαχπατζίδη - Φλωρίδη στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κ. Βγόντζας έλεγε, στα «πηγαδάκια», πως επρόκειτο για μία ενημέρωση της Επιτροπής για το επενδυτικό θέμα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και επισήμανση από την πλευρά της σχετικά με έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν από την πλευρά των επενδυτών προκειμένου να εγκριθεί νομικά η όλη διαδικασία. Από την Επιτροπή εκφράστηκε ο φόβος μην τυχόν χρησιμοποιηθούν χρήματα των επενδυτών για σκοπούς της ομάδας πριν υπάρξει η έγκρισή της. Οι διαβεβαιώσεις, όμως, που έδωσε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, νομικός της ΠΑΕ, ήταν καθησυχαστικές.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη