31 Αυγ 2011

Διάσπαση της Ευρωζώνης;;


Για να αντιληφθείτε πως σκέφτονται οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες, όπως διαβάζουμε στην διαδικτυακή εφημερίδα epikaira.gr, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χανς-Όλαφ Χένκελ, με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times και με τον τίτλο «Η λύση ενός σκεπτικιστή - ένα αποσχισμένο νόμισμα», προτείνει....
την διάσπαση της Ευρωζώνης, με την έξοδο τεσσάρων χωρών και ειδικότερα της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας και την δημιουργία από τις τέσσερις αυτές χώρες νέας νομισματικής Ένωσης με νέο νόμισμα.


Δείτε πως ακριβώς σκέπτεται για να καταλάβετε.
Για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού μας λέει ο κ. Χένκελ, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τέσσερα θέματα.

1) Πρέπει να διασωθούν οι τράπεζες και όχι οι χώρες. Είπατε τίποτα;
2) Οι τέσσερις εταίροι της νέας Ένωσης, θα πρέπει να παραιτηθούν από σημαντικό τμήμα των εγγυήσεών τους για την χρηματοδότηση της Ελλάδας και των λοιπών χωρών που είναι στον μηχανισμό στήριξης.
3) Θα πρέπει να δημιουργηθεί νέα ΕΚΤ που θα βασίζεται στην γερμανική Bundesbank και θα προεδρεύεται κυρίως από Γερμανό. Και
4) Η διαδικασία ένταξης στην καινούργια Ένωση θα είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει και για την Ευρωζώνη.

Δηλαδή, αφού καλά καλά οι πιο πάνω χώρες δημιούργησαν πλεονάσματα εκμεταλλευόμενες τις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, στα πλαίσια του ΕΥΡΩ, τώρα ουσιαστικά προτείνει ο κ. Χένκελ να κρατηθούν τα πλεονάσματα αυτά και οι άλλες χώρες να μείνουν μόνιμα με τα ελλείμματα.

Και καλά σε ότι αφορά την Ελλάδα, έτσι κι αλλιώς οι Γερμανοί την έχουν για τα σκουπίδια. Όμως μέσα στην νέα Ένωση δεν είδαμε να τοποθετεί ο κ. Χένκελ την Γαλλία.
Μήπως θα έπρεπε να ανησυχεί ο Σαρκοζί και οι Γάλλοι για το νέο Ραϊχ που οραματίζονται οι Γερμανοί;
Λέμε μήπως;;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη