16 Αυγ 2011

Διευκρινίσεις Βενιζέλου για την έκπληξη που μας επιφύλασσε για την περίεργη συμφωνία με τη Φινλανδία

http://static.iltalehti.fi/uutiset/juttunamasukatMP_uu.jpgΣε διευκρινίσεις που όμως μπερδεύουν ακόμα πιο πολύ την υπόθεση για τη συμφωνία με τη Φινλανδία και τη συμμετοχή της στο δεύτερο «πακέτο» ενίσχυσης της Ελλάδας προέβη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απόλυτα κατανοητό ότι η Φινλανδία ήθελε μια διμερή συμφωνία για να εξασφαλιστεί, ωραία και η υπουργός τους για τα χρονάκια της [φώτο]... αλλά οι απορίες είναι:
Εμείς τι λεφτά θα τους δώσουμε για εγγύηση; Που θα τα βρούμε; Αφού τα έχουμε σε μετρητά γιατί να τα καταθέσουμε σαν εγγύηση ώστε να τα πάρουμε πίσω σαν δάνειο;Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ή άλλες εκπλήξεις με άλλες χώρες της ευρωζώνης; Διαβάστε τις "διευκρινήσεις" Βενιζέλου και αν σας λυθεί καμιά από τις πιο πάνω απορίες γράψτε μας:

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21 Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF. Το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών). Περιττεύει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Το χρηματοδοτικό σχήμα διαμορφώθηκε τελικά σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό του κ. Jutta Urpilainen τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική επεξεργασία.

dexiextrem.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη