30 Αυγ 2011

Ψηφίστε: Να συγκυβερνήσουν ή όχι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;;


Καλείστε να απαντήσετε σ’ αυτό το ερώτημα στην πιο κάτω ψηφοφορία.
Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, το πολιτικό μας σύστημα δεν λειτουργεί στη βάση πραγματικών κοινωνικών αναφορών, αλλά είναι θεατρικό λειτουργώντας αυτόνομα. Οι δήθεν οξύτατες διαφωνίες, κυρίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι στην πραγματικότητα....
εικονικές και προπαγανδιστικές αντιπαραθέσεις για να κρατούν, με την βοήθεια και των ΜΜΕ των πολιτικών πατρώνων, το λαό διχασμένο και αιχμάλωτο στα κομματικά «μαντριά», χωρίς πραγματικές κοινωνικές διαφοροποιήσεις, εύκολο αντικείμενο για πολιτική εκμετάλλευση. 

Τελευταία εξ αιτίας της οξύτατης κρίσης δανεισμού και προ του κινδύνου κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες, αλλά και οι πολιτικοί εντολοδόχοι τους, θέλουν να εμφανίσουν προς την κοινωνία μια δήθεν συναίνεση και γιατί όχι και συγκυβέρνηση των κομμάτων εξουσίας, με μοναδικό στόχο να αποφύγουν τον μετασχηματισμό της εικονικής κομματικής αντιπαράθεσης σε πραγματική κοινωνική αντιπαράθεση, κάτι που συγκλόνιζε το κρατικοδίαιτο καθεστώς τους και θα τους απομάκρυνε από την οικονομική και πολιτική εξουσία.

Βέβαια αυτή η τυχόν συγκυβέρνηση ή η ήδη παρεχόμενη συναίνεση, δηλαδή η συγκαλυμμένη στήριξη της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ μέσω της ψήφισης σημαντικών νομοσχεδίων που εισάγει το ΠΑΣΟΚ, ενέχει τον κίνδυνο της αποκάλυψης στο λαό της εικονικότητας της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό είναι το λεπτό ζήτημα που πρέπει να διαχειριστούν αυτή τη στιγμή κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες αλλά και πολιτικοί εντολοδόχοι. Γι’ αυτό και βλέπετε από το ένα μέρος να ψηφίζονται από κοινού ένα σωρό νομοσχέδια και από το άλλο να εκτοξεύονται κορώνες δήθεν διαφωνίας.
Αλλά αυτό θα το κρίνετε εσείς

Το blog Προεδρική Δημοκρατία αναρτά από σήμερα μια ψηφοφορία σχετική με το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πρέπει να κάνουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;

1) Να συγκυβερνήσουν τώρα πριν από τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές;
2) Να συγκυβερνήσουν μετά από εκλογές και εφόσον δεν υπάρξει εννοείται αυτοδυναμία;
3) Απλά να στηρίζει η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ συγκαλυμμένα πίσω από την ψήφιση των νομοσχεδίων που φέρνει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή αυτό που λέμε συναίνεση;
4) Να μην υπάρξει ούτε συγκυβέρνηση ούτε συναίνεση και
5) Για όσους δεν γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, υπάρχει και αυτή η επιλογή.

Νομίζουμε ότι όλοι μας θα πρέπει να καταθέσουμε την άποψή μας κάνοντας τη σχετική επιλογή που εκφράζει τον καθένα, ώστε να δούμε και εδώ μέσα στο διαδίκτυο τι θέλει η κοινωνία.       

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη