9 Αυγ 2011

Με …αντιηλιακό στην έρημο Σαχάρα!

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς τους προειδοποιούσεγια το ντόμινο της κρίσης που ερχόταν και
τους ζητούσε να μην χτίσουν απροσπέλαστο τείχος στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έκαναν τους …Κινέζους.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
neleftheroglou@dimokratianews.gr

Φαντάζει ως ανέκδοτο και θα μπορούσε να είναι, αν τα κόστη της κυβερνητικής πολιτικής και οι
εγωιστικές αντιλήψεις της Φράου Μέρκελ, δεν οδηγούσαν τον ελληνικό λαό σε απόγνωση.

Πολλά από αυτά που συμβαίνουν και άλλα που έρχονται θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης δεν είχε ως κυρίαρχη πολιτική αντίληψη ότι μπορείς να διασχίσεις την έρημο Σαχάρα βάζοντας απλά αντιηλιακό.

Όσο ισχυρό δείκτη…προστασίας και να βάλεις όταν διασχίζεις την έρημο, δεν μπορεί να σου κάνει τίποτε, μια και η επιλογή είναι λάθος και είναι θέμα χρόνου να επέλθει το μοιραίο.

Αυτό το γνώριζαν οι ισχυροί ευρωπαϊκοί παίκτες, αλλά επέλεγαν την τακτική της στρουθοκαμήλου. Έχωναν το κεφάλι στο χώμα και έτσι πίστευαν ότι το πρόβλημα θα περνούσε και δεν θα τους άγγιζε. Η περίπτωση της Ελλάδας τους είχε κάτσει μια χαρά και βόλευε τα σχέδιά τους. Ένας πρωθυπουργός παραδομένος από τη μια που δεν έφερνε καμία αντίρρηση σε ότι του έλεγαν για να παραμείνει στη θέση του και μια οικονομία που προσφερόταν στο πιάτο των κερδοσκόπων.

Το τραπέζι ήταν στρωμένο , οι καλεσμένοι στο φαγοπότι είχαν ήδη στρογγυλοκάτσει και πίστευαν ότι τίποτε δεν θα τους χάλαγε τη σούπα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους συντηρητικούς ηγέτες της Ευρώπης προτιμούσαν να συνομιλούν με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, που δεν τους χαλούσε κανένα χατίρι (πάντα είναι πιο ευχάριστοι αυτοί συνομιλητές και ποτέ χρήσιμοι), παρά με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήριζαν ως «μύγα μέσα στο γάλα».

Τώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δικαιώνεται στις εισηγήσεις και στις προβλέψεις του και το καταγράφουν διεθνή Media θα ήθελα πολύ να έβλεπα τα μούτρα των «ιδεολογικών συμμάχων» της κεντροδεξιάς που τον είχαν στριμώξει στην τελευταία σύνοδο του ΕΛΚ για να πει το ναι στην ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας.

Τους μιλούσε , o Πρόεδρος της ΝΔ, για την ανάγκη του ευρωομολόγου και αυτοί του έλεγαν υπέγραψε, τους υπενθύμιζε την κοινοτική αλληλεγγύη και αυτοί του έλεγαν πες ναι στα νέα μέτρα, τους προειδοποιούσε για το ντόμινο της κρίσης που ερχόταν και τους ζητούσε να μην χτίσουν απροσπέλαστο τείχος στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αυτοί αντί να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ευρωπαίοι έκαναν τους …Κινέζους.

Μια ατάκα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian είναι πράγματι συγκλονιστική: «Μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Τα νούμερα με δικαιώνουν αλλά – δυστυχώς – αυτό δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας.

Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ.

Είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα». Έτσι δεν είναι παλικαράκια της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και συνοδοιπόροι που το παίζατε γκαουλάιτερ;
http://olympia.gr/2011/08/09/%CE%BC%CE%B5-%E2%80%A6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B1/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη