3 Αυγ 2011

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» (El Mundo)

ΤΟΥ   ΑΚΗ  ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ  ΝΔ
 
 
Η άρνηση, οι ενστάσεις και οι προτάσεις Σαμαρά απέναντι σε μια πολιτική που αποδεδειγμένα δεν αποδίδει, κερδίζουν καθημερινά την υποστήριξη και κεντρίζουν το καθημερινά την υποστήριξη και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ευρωπαίων εταίρων. Παρά τις όποιες αντιδράσεις, ο Αντώνης Σαμαράς με τις συνεχείς επαφές στο εξωτερικό έχει καταφέρει να θέσει το πρόβλημα της χώρας στις σωστές του διαστάσεις και να τραβήξει το ενδιαφέρον στο οικονομικό πρόγραμμα και τη στρατηγική που τηρεί με συνέπεια η ΝΔ. Η σταθερή θέση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, οι συνεχείς του επισημάνσεις για πολιτική ανάπτυξης υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το εθνικό-κοινωνικό συμφέρον της χώρας. Ακριβώς για το λόγο αυτό, η ΝΔ ενωμένη υπό τον πρόεδρό της δίνει τη μάχη μέχρι να λύσει το  γόρδιο δεσμό του χρέους και των ελλειμμάτων.
 
Ο μαραθώνιος συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά με ευρωπαίους ηγέτες  αποδίδει καρπούς. Το αδιέξοδο του νέου προγράμματος λιτότητας που επιβλήθηκε στη χώρα γίνεται πλέον ορατό, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αναλύσεων στον ευρωπαϊκό Τύπο. Σοβαρές φωνές αρθρογράφων, αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα εξουθενωτικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ η έκθεση του ΟΗΕ για το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας δικαιώνει την αταλάντευτη και υπεύθυνη στάση της ΝΔ και θέτει θέμα ακόμη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, κ. Σέφας Λουμίνα, προειδοποιεί ότι τα πρόσθετα μέτρα και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν από την τρόικα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ετήσια έκθεση του Οργανισμού, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, βάλλει κατά του ΔΝΤ και καταγγέλλει ότι οι πολιτικές λιτότητας, όπως αυτές εφαρμόζονται στην Ελλάδα και την Ισπανία, απειλούν την απασχόληση και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα προτάσσει, ακριβώς όπως η ΝΔ, την ανάγκη για συστηματική εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης.
 
Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Μυνχάου των Financial Times ασκώντας δριμεία κριτική στην στρατηγική της τρόικα υιοθετεί την πρόταση Σαμαρά τονίζοντας ότι τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντικρούονται και αυτό διότι η λιτότητα πνίγει την οικονομία και η ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για έξοδο από την ύφεση. Ο δε Guardian σε κεντρικό του άρθρο χαρακτηρίζει «άψογη» την οικονομική λογική του προέδρου της ΝΔ. Ενδυναμώνοντας τη βασική ένσταση της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, της χώρας που ασκεί τώρα την προεδρία της Ε.Ε., κατέθεσε τη διαφωνία του για το πρόγραμμα που υλοποιείται από την τρόικα, γιατί όπως δήλωσε,  δίνει έμφαση στη λιτότητα και δεν στοχεύει στην ανάπτυξη.
 
Οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ουγγαρίας μαζί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Ισπανία στηρίζουν την προσπάθεια της ΝΔ εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για αλλαγή οικονομικής πολιτικής με έμφαση στην ανάπτυξη. Οι συνεχείς επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες αποδίδουν. Τελικώς η συνέπεια του Αντ. Σαμαρά είναι αυτή που θα πείσει ότι η πολιτική του πρόταση αποτελεί τη μόνη λύση.
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη