23 Αυγ 2011

O αν.Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας για την μετεγκατάσταση της 113 Π.Μ.

Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα της Θεσσαλονίκης στην...
 Ελευσίνα.

Στην επιστολή του, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης επισημαίνει την προσφορά της συγκεκριμένης μονάδας όχι μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο. «Θεωρώ αδιανόητη μια τέτοια απόφαση, που αφήνει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα απροστάτευτη, στο έλεος των πυρκαγιών», τονίζει ο κ. Ψωμιάδης. «Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών να αποψιλώνουμε την λειτουργία του κράτους σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ζητεί την ανάκληση της απόφασης για μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα στην Ελευσίνα ως αντίθετης στο δημόσιο συμφέρον. «Επιτέλους, σταματήστε να καταργείτε, να υπονομεύετε ή να αδρανοποιείτε ό,τι υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Έλεος», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πληροφορήθηκα την απόφασή σας για την μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα στην Ελευσίνα.

Είναι κοινώς αποδεκτή η προσφορά της συγκεκριμένης μονάδας όχι μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλοι θυμόμαστε την αυτοθυσία των πυροσβεστών της συγκεκριμένης μονάδας στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στη Νότια Ελλάδα.

Θεωρώ αδιανόητη μια τέτοια απόφαση, που αφήνει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα απροστάτευτη, στο έλεος των πυρκαγιών. Δεν είναι δυνατόν να αφήνετε απροστάτευτες τις περιουσίες των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών να αποψιλώνουμε την λειτουργία του κράτους σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Με την λογική που επικαλείστε δεδομένης της οικονομικής κρίσης, ας τα καταργήσουμε όλα…

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας γα μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα στην Ελευσίνα ως αντίθετης στο δημόσιο συμφέρον. Επιτέλους, σταματήστε να καταργείτε, να υπονομεύετε ή να αδρανοποιείτε ό,τι υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Έλεος.

Με τιμή,

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Διονύσιος Χ. Ψωμιάδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη