23 Σεπ 2011

Κ. Γκιουλέκας: «Πρέπει να σώσουμε το ΚΘΒΕ»

Στην τεράστια περικοπή του 50% περίπου, στο ήδη μειωμένο ποσό της επιχορήγησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρθηκε ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε..
 την ανάγκη να πάρει θέση ο Δήμος και να στηρίξει το Κ.Θ.Β.Ε. που βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμό του, τη χρονιά, μάλιστα, που συμπληρώνει 50 χρόνια έντονης παρουσίας και συνεισφοράς στην καλλιτεχνική ζωή κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.


«Το Κ.Θ.Β.Ε. αργοπεθαίνει και πρέπει εμείς να πάρουμε άμεσα θέση. Με τη δραματική περικοπή της επιχορήγησης τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Προτείνω και παρακαλώ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσουμε εκπροσώπους τους ΚΘΒΕ προκειμένου να τους ακούσουμε και να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις. Πρέπει να πάρουμε θέση και να συμβάλλουμε με την παρέμβασή μας στην κυβέρνηση ώστε να σωθεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Αν χάσουμε τον πολιτισμό μας τότε θα έχουμε χάσει πραγματικά τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη