15 Σεπ 2011

"Οι μπλόφες, τα ψεύδη, η πολιτική γύμνια και ο πανικός"

Άρθρο του Σταύρου Καλαφάτη,
Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ
για taxalia

Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει περήφανος για την κυβέρνηση και τη σταθερή της πορεία. Μια πορεία που δηλώνει ότι θα τηρηθεί αταλάντευτα. Μια πορεία που όλοι αντιλαμβάνονται ότι οδηγεί τη χώρα στο "γκρεμό" και τους..
 Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση, εκτός από τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν (1) εργαζόμενο για κάθε οικογένεια!
Ένας μισθός σε κάθε οικογένεια άραγε φθάνει για να καλύψει τον ετήσιο φόρο εισοδήματος, το "χαράτσι" της έκτακτης εισφοράς, την αύξηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα αγαθά, την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., στον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη, την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, τις πιθανές δόσεις στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων του παρελθόντος ;
Εσπευσμένα εν μέσω πανικού και χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη εξαγγέλθηκε...

έκτακτος "κεφαλικός φόρος" στην ακίνητη περιουσία. Ένα ειδικό τέλος που θα επιβληθεί ακόμη και στην πρώτη κατοικία, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο τη μικρομεσαία τάξη στην "τελευταία της κατοικία" και στον βέβαιο οικονομικό της θάνατο.
Ο οικονομικός μαρασμός των τίμιων νοικοκυραίων αυτής της χώρας είναι πλέον ορατός. Τόσα χρόνια αποταμίευσαν ή δανείσθηκαν από τις τράπεζες για να φτιάξουν ένα σπίτι για την οικογένειά τους, για να επενδύσουν και να δημιουργήσουν κάτι για να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους.
Το ότι ήταν κάποιος όλα τα προηγούμενα χρόνια νοικοκύρης και αυτό φορολογείται. Επιβραβεύεται ο σπάταλος, ο φοροφυγάς, αυτός που δεν αποταμίευσε, αυτός που δεν επένδυσε στη χώρα, αυτός που αποκρύπτει την περιουσία του ή την έστειλε στο εξωτερικό.
Ο τίμιος και νοικοκύρης επαγγελματίας οδηγείται σε αδιέξοδο, αφού εξαντλήθηκε όχι μόνο η υπομονή του, αλλά και το τελευταίο ίχνος ρευστότητας που είχε, μέσα από τη συνεχή φορολογική του αφαίμαξη.
Την ίδια στιγμή η φοροδιαφυγή "ζει και βασιλεύει" παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της.
Οι τράπεζες παρά τις εγγυήσεις που έχουν λάβει από το κράτος, εξακολουθούν να έχουν κλειστές τις πόρτες τους ακόμη και στην υγιή επιχειρηματικότητα.
Και όλα αυτά σε μια ατέρμονη λογική κυβερνητικού ψεύδους και υποσχέσεων ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.
Και όλα αυτά όταν ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε ότι μπήκε "πάτος στο βαρέλι".
Άραγε ποιός επέτεινε την ύφεση, πίσω από την οποία προσπαθεί να κρυφθεί η κυβέρνηση ;
Άραγε πώς θα αντιμετωπισθεί η ύφεση ; Με νέα φοροεισπρακτικά χαράτσια ; Η ανάπτυξη θα επέλθει με επιβολή φόρων, τελών και έκτακτων εισφορών ;
Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς καμία ουσιαστική αποκρατικοποίηση, χωρίς την παραμικρή κίνηση ορθολογικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας της χώρας.
Καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση ή συγχώνευση δημοσίων οργανισμών.
Αντί για μείωση δημοσίων δαπανών, έχουμε αύξησή τους παρά τις μέχρι σήμερα άδικες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων που ξεπερνούν το 30%.
Άραγε μπορεί να ενισχυθεί η ανάπτυξη μέσα από την εφαρμογή ενός καρατομημένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που συνεχώς απομειώνεται ;
Πως θα έρθει η ανάπτυξη, όταν από τα 22 δισ. ευρώ πόρων του ΕΣΠΑ, δεν έχει απορροφηθεί ούτε το 20% ;
Ο κ. Παπανδρέου δεν παραδέχεται ότι στα συνεχή "φορομπηχτικά" μέτρα, μας οδηγεί η αβελτηρία και τη ραθυμία της κυβέρνησής του, για την οποία ο ίδιος δηλώνει περήφανος. Θέλει να μας πείσει ότι τα νέα μέτρα δεν τα επιβάλλουν οι αστοχίες της κυβέρνησής του, αλλά η κρίση της ευρωζώνης, η διεθνής ύφεση, η επιφυλακτική στάση των κρατών μελών της Ε.Ε. και η κακή δημόσια διοίκηση που δεν εφαρμόζει τα ψηφισθέντα.
Με αναθέματα, "μπλόφες" και ψεύδη δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα.
Αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... «προγραμματισμένη και προσυμφωνημένη»!
Αποκαλύφθηκε πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση επένδυε στο ψέμα και την κοροϊδία, χωρίς να ασκεί ουσιαστική και υπεύθυνη πολιτική. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν γι' αυτήν!
Τώρα "ιδρώνει" και "κοκκινίζει" όχι όμως από ντροπή όπως θα έπρεπε.
Τώρα "ιδρώνει" και "κοκκινίζει" λόγω της πίεσης, του πανικού και της απόγνωσης.
Τώρα από τη μια μεριά αναζητεί απεγνωσμένα το "πατριωτικό φιλότιμο" των Ελλήνων και από την άλλη εξακολουθεί να τους τρομοκρατεί με νέα βάρη, μετακυλύωντας ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της και πάλι στις δικές τους πλάτες.
Χωρίς καμία αιδώ, δεν παραδέχεται και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τον εαυτό της, ενώ ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή θα έπρεπε να επιδείξει μεταμέλεια, να μιλήσει με ειλικρίνεια και να πάψει να προσπαθεί να ξεγελάσει για ακόμη μια φορά τόσο τους Ευρωπαίους Εταίρους όσο και τον Ελληνικό λαό.
Αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει και έναν ταλαντούχο επικοινωνιακά αντιπρόεδρο που απλώς εξακολουθεί να μας "μπερδεύει"...
Ο πρωθυπουργός και ο "αντ' αυτού" αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθειά τους να εμφανισθούν ψύχραιμοι στη Δ.Ε.Θ. δεν κατάφεραν να κρύψουν την πολιτική τους "γύμνια".
Η εμμονή στη μπλόφα, το ψεύδος και τους επικοινωνιακούς ελιγμούς και η εξαγγελία νέων μέτρων εν μέσω " πανικού", αποτελεί έμμεση παραδοχή της αποτυχίας τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη