16 Σεπ 2011

Δήλωση Γκιουλέκα για την εργασιακή εφεδρεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την δήλωση του Γ.Μπουτάρη ότι θα εφαρμόσει τις εντολές των δανειστών μας όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο Γ.Μπουτάρης, υπακούοντας τυφλά στους προστάτες του –τη σημερινή κυβέρνηση-, προαναγγέλλει, εμμέσως πλην σαφώς, πογκρόμ απολύσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο άνθρωπος που ενέπαιξε πολλές φορές τους εργαζομένους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που απαξίωσε την εμπειρία και τις δυνατότητές τους αναθέτοντας το οργανόγραμμα του Δήμου σε εξωτερική εταιρεία, που τους αποκάλεσε «υπεράριθμους» και «τεμπέληδες» έρχεται σήμερα να θέσει όλους τους εργαζομένους του Δήμου σε καθεστώς εξαιρετικής αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον.

Οι δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη προμηνύουν νέες απολύσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης και δείχνουν ότι ο ίδιος αδιαφορεί πλήρως για τις κοινωνικές συνέπειες που αυτές θα έχουν. Σε μία περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης η νέα διοίκηση επιλέγει την πολιτική οδό των απολύσεων και των ισοπεδωτικών περικοπών –ακολουθώντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης που στήριξε την παράταξη Μπουτάρη- οδηγώντας συμπολίτες μας στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση.

Διαβεβαιώνουμε τον Γ.Μπουτάρη και την παρούσα διοίκηση ότι σε μια τέτοια απόφαση για απολύσεις θα μας βρουν απέναντί τους. Όχι μόνο εμάς, αλλά και όλους τους εργαζομένους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το ζητούμενο είναι, στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία, το πώς θα διασωθούν και όχι το πώς θα περικοπούν θέσεις εργασίας. Και αυτό θα περιμέναμε να δούμε να πράττει και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αντ’ αυτού, για άλλη μια φορά, απογοητεύει τους πάντες οικτρά με την στάση του».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη