12 Σεπ 2011

Η ανοησία της Ν.Δ.

Οταν η Ν∆ υπόσχεται δεξιά κι αριστερά πως όταν έλθει στην εξουσία θα καταργήσει τον νόµο για την απελευθέρωση των ταξί, δεν ελέγχεται για λαϊκισµό. Ελέγχεται για ανοησία. ∆ιότι θα έπρεπε να είχε διδαχθεί από τα παθήµατα του ΠΑΣΟΚ πως όσο περισσότερο κάνεις τον µάγκα όταν είσαι...
 στην αντιπολίτευση, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να ξεφτιλιστείς όταν βγεις στην κυβέρνηση. Υπενθυµίζω, ας πούµε, ότι το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί (µεταξύ πολλών άλλων) να επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ και την Ολυµπιακή, να διώξει τους Κινέζους από τον Πειραιά και να δηµιουργήσει έναν... δηµόσιο τραπεζικό πυλώνα.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ"
Τη συνέχεια την ξέρετε. Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έκανε µε όλα αυτά ό,τι ακριβώς θα κάνει και η Ν∆ µε τον νόµο για τα ταξί όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσει.

Γι’ αυτό τα σοβαρά κόµµατα κρύβουν λόγια και κόβουν υποσχέσεις. Ιδίως όταν έχουν µεγάλες πιθανότητες να αποτελέσουν την επόµενη κυβέρνηση. Σε αντίθεση µε τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ που µπορούν να λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι – ούτως ή άλλως, αποκλείεται στο ορατό µέλλον να κληθούν να τα υλοποιήσουν...

Ακόµη περισσότερο που η Ν∆ και ο Αντ. Σαµαράς βρίσκονται σε ένα κρίσιµο σηµείο. Αφενός εξαργύρωσαν µε τον καλύτερο τρόπο την ευαίσθητη και δύσκολη απόφαση να αντιταχθούν στο µνηµόνιο. Αυτή η στάση τούς επέτρεψε να ξαναµπούν στο πολιτικό παιχνίδι, να κυριαρχήσουν στον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς και να πάρουν ήδη καθαρά κεφάλι στις δηµοσκοπήσεις.

Αφετέρου δεν φαίνεται να έχουν πείσει για την ικανότητα διακυβέρνησης που διαθέτουν είτε σε πρόσωπα είτε σει δέες. Και αυτή ακριβώς η δυσπιστία περιορίζει σηµαντικά τη δυναµική που θα µπορούσαν να αναπτύξουν.

Εκεί ακριβώς λοιπόν εντοπίζεται η ανοησία. Από τη στιγµή που, ούτως ή άλλως, καρπώνεσαι τη δυσαρέσκεια που προκύπτει από το µνηµόνιο, δεν έχεις κανέναν λόγο να αναλαµβάνεις πρόσθετες δεσµεύσεις, τις οποίες είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιήσεις. ∆εν είναι ούτε σοβαρό ούτε αξιόπιστο.

Ούτως ή άλλως, η εµφάνιση του Σαµαρά το επόµενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει µια ιδιαίτερη σηµασία. Πέρυσι ουδείς ασχολήθηκε ιδιαίτερα µαζί του, µάλλον πέρασε απαρατήρητος. Τώρα όλα τα µάτια θα στραφούν πάνω του για να µετρήσουν το πραγµατικό του µπόι.

Είναι προφανές ότι µέσα σε δώδεκα µήνες η Ν∆ και ο αρχηγός της άλλαξαν κατηγορία. Αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι πήραν και το πρωτάθληµα.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη