12 Σεπ 2011

H Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός που αγκάλιασε ο Ομπάμα

Για την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ανθούλα Κατσιματίδη (Anthoula Katsimatides ), της οποίας ο αδελφός, Γιάννης, ήταν ανάμεσα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, η δέκατη επέτειος από την τρομοκρατική επίθεση ήταν...
 το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης.


Ανακουφισμένη από την ολοκλήρωση του Εθνικού Μνημείου για τους 2.983 νεκρούς, εκμυστηρεύτηκε τα αισθήματά της στον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος έσπευσε αμέσως να την αγκαλιάσει, όταν συναντήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην τελετή μνήμης που διοργανώθηκε.

«Δεν είναι πια Σημείο Μηδέν. Το νερό που τρέχει στο μνημείο, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων, συμβολίζει τη ζωή. Τώρα, ολόκληρη η περιοχή, εκεί όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, έχει ζωή...», είπε λίγο αργότερα φορτισμένη στον ανταποκριτή της «Ελευθεροτυπίας» η Ανθούλα Κατσιματίδη. Στην τελετή πέρα από τον Μπάρακ Ομπάμα, που συνοδεύονταν από την σύζυγό του Μισέλ, βρέθηκε και ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους. Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ διάβασε έναν ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη, υπό τη σκιά του νεοανεγερθέντος Πύργου της Ελευθερίας.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη