22 Σεπ 2011

Θα απολύσει μόνο δεξιούς; Θα διακινδυνεύσει εμφύλιο;;


Χθες το βράδυ, σε μια εκπομπή του δημοσιογράφου Γ. Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA 3, οι δύο καλεσμένοι του βουλευτές, ο κ. Τζαβάρας από την Νέα Δημοκρατία και ο κ. Αϊβαλιώτης από τον ΛΑΟΣ, αλλά και ο ίδιος ο δημοσιογράφος, εξέφραζαν δημόσια φόβους ότι ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να επιχειρήσει να απολύσει ή να στείλει στην «εφεδρεία» μόνο δεξιούς δημοσίους υπαλλήλους. Τους ίδιους φόβους, υπενθυμίζουμε, εξέφρασε....
στη συνέντευξή του στην ΔΕΘ και ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε το ΠΑΣΟΚ να μην διανοηθεί κάτι τέτοιο, γιατί είναι αυτής της νοοτροπίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παλιότερα, είχαμε πει πως το ΠΑΣΟΚ θα πέσει την στιγμή που ο πρώτος μόνιμος πράσινος δημόσιος υπάλληλος, περάσει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα αυτό. Αν λοιπόν προσπαθήσει να διατηρήσει το κομματικό του κράτος και την εκλογική του πελατεία αλώβητα, απολύοντας μόνο κομματικά προσκείμενους στην ΝΔ δημοσίους υπαλλήλους, τότε θα σπρώξει τη χώρα στο χάος.

Τότε προβλέπουμε ότι θα συμβούν, με μαθηματική ακρίβεια τουλάχιστον δύο εξελίξεις:

1) Θα παρατηρηθεί κάθετος διχασμός της ελληνικής κοινωνίας που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εμφύλια σύγκρουση, αναμοχλεύοντας πάθη του παρελθόντος και

2) Θα εμφανιστούν συμπλέγματα αντεκδίκησης από την πλευρά των οπαδών της ΝΔ και προφανώς, αμέσως μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, θα επακολουθήσουν διώξεις της άλλης πλευράς στο Δημόσιο και αυτό δεν θα εξαρτάται πλέον από τον Σαμαρά και τον οποιονδήποτε άλλο πολιτικό της ΝΔ, αλλά από τους ίδιους τους οπαδούς της.

Καλό είναι λοιπόν και το έχουμε ξαναπεί, το ΠΑΣΟΚ να συστήσει διακομματική επιτροπή, η οποία και θα παρακολουθήσει ολόκληρη τη διαδικασία, ώστε να μην μείνουν έστω και ψήγματα αμφιβολιών. 

Προσοχή. Στην κατάσταση που είναι σήμερα η χώρα, μόνο αυτό της έλειπε….

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη