6 Σεπ 2011

Νέο τεύχος "ILK" αφιερωμένο στον Στρυμόνα και στα βουβάλια της Κερκίνης

Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε on line στο : www.ilovekerkini.eu

Στα 415 χλμ του ποταμού Στρυμόνα, Στρούμα για τους Βούλγαρους, είναι αφιερωμένο το φθινοπωρινό τεύχος του «ILK», που απευθύνεται στον επισκέπτη (και όχι μόνο) της διασυνοριακής περιοχής της Κερκίνης (Σέρρες) και Μπελάσιτσα (Μπλαγκόεβγκραντ)....



Πρόκειται ουσιαστικά για τον δεύτερο συνδετικό κρίκο, μετά την οροσειρά της Κερκίνης – Μπελάσιτσα, που ενώνει τη διασυνοριακή μας περιοχή, και μαζί τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και την παράδοση στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ένα ποτάμι, με τα νερά του αλλού άγρια και ανεξέλεγκτα ή ήρεμα και τιθασευμένα από τον άνθρωπο, το οποίο προσφέρει δυνατές συγκινήσεις σε όποιον αποφασίσει να το γνωρίσει καλύτερα ακολουθώντας τη ροή των νερών του, από το όρος Βίτοσα, κοντά στη Σόφια έως τον Στρυμονικό Κόλπο όπου και εκβάλλει.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε για την .. «επέλαση» των βουβαλιών στην Κερκίνη, που έχουν εξελιχθεί σε βασική «ατραξιόν» προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών του υγροβιοτόπου.

Στα υπόλοιπα θέματα, παρουσίαση της εκκλησίας της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο, το ιερό της οποίας είναι ουσιαστικά ένας … αρχαίος μακεδονικός τάφος, λαξευμένος στο γρανιτένιο βράχου. Πρόκειται δηλαδή, για μία εκκλησία με ιστορία.

Επίσης, παρουσίαση της παραδοσιακής γειτονιάς Βαρώσι του Μπλαγκόεβγκραντ, όπου αισθάνεσαι τον χρόνο να γυρίζει αιώνες πίσω.

Το νέο τεύχος του «ILK», σε ελληνικά και βουλγαρικά, κυκλοφορεί σε 10.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν σε επιλεγμένα σημεία στο νομό Σερρών και στην περιφέρεια Μπλαγκόεβγκραντ.

Επίσης μπορείτε να το ξεφυλλίσετε on line στο : http://www.ilovekerkini.eu/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη