27 Οκτ 2011

Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα

Σήμερα το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, τελέστηκε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.
Μετά το τέλος της παρέλασης ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μαθητική νεολαία είναι ότι πολυτιμότερο έχει η πατρίδα μας. Όσοι κράτησαν στα χέρια τους τις τύχες αυτού του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες οφείλουν να πουν στους νέους τουλάχιστον μια ειλικρινή συγγνώμη. Ας ευχηθούμε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται
αυτές τις ημέρες για την Ελλάδα να μη βάλουν μόνιμους επιτρόπους και επιτηρητές στα όνειρα της νέας γενιάς.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας απάντησε: «Η κυβέρνηση είναι παντού απούσα. Όπως απουσιάζει, όλο αυτό το διάστημα, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρώπης, αφήνοντας ουσιαστικά τη χώρα μας στη μοίρα της, έτσι και σήμερα απουσιάζει από τη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.»

Σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου για τους τρόπους με τους οποίους εκφράζεται η οργή του κόσμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης απάντησε: «Η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου είναι απολύτως δικαιολογημένη και θεωρώ ότι πρέπει να εκφράζετε ελεύθερα, αρκεί πάντα να εκδηλώνεται με ειρηνικό τρόπο.»

Στην μαθητική παρέλαση παρέστησαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού κ. Κωσταράκου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης κ. Καρτσιώτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη