31 Οκτ 2011

Balkan προπαγάνδα express!

Παρακολούθησα χθες την εκπομπή Balkan express της ΕΤ 3 που περιηγήθηκε σε κάποια μέρη που ανήκουν σήμερα στην αλβανική επικράτεια. Δυστυχώς όμως θα έπρεπε να έχουμε εντελώς κλειστή τη φωνή αφού οι υπέροχες λήψεις των τοπίων και οι υπότιτλοι με τις συνεντεύξεις των κατοίκων...
 συνοδεύονταν από μια αφήγηση-αντιγραφή της αλβανικής προπαγάνδας από την κατασκευή του κράτους αυτού το 1913 μέχρι σήμερα.


Ακούσαμε λοιπόν ότι θρησκεία των Αλβανών είναι ο «αλβανισμός» και όλες οι θρησκείες είναι σεβαστές αποκρύβοντας ότι η Αλβανία ήταν το μοναδικό επίσημα αθεϊστικό κράτος του κόσμου με φοβερούς διωγμούς ιδίως ενάντια στην Ορθοδοξία που συνεχίζονται με άλλη μορφή και σήμερα. Είδαμε το ελληνικό αρχοντικό στο Βεράτι με τις εικόνες και τις αναπαραστάσεις των ηρώων όλα στα ελληνικά, να μας περιγράφεται ως αλβανικό. Βέβαια και σε μια εκπομπή της κ. Μάγιας Τσόκλη στη Δάρδα Κορυτσάς, αφού οι κάτοικοι μίλησαν με πάθος και περηφάνια για την ελληνική τους καταγωγή και παιδεία, η αφηγήτρια τους «διόρθωσε» λέγοντας ότι στην πραγματικότητα δεν είναι Έλληνες αλλά «Αλβανοί ή Βλάχοι», αν και ακόμα και οι επιγραφές στο κοιμητήριο του χωριού γράφονταν φαίνεται για κάποιον ανεξήγητο λόγο ΟΛΕΣ στα ελληνικά! Πως θα υπερασπιστούμε τους Έλληνες της Κορυτσάς και της υπόλοιπης Βορείου Ηπείρου που τους σβήνει κυριολεκτικά ο αλβανικός εθνικισμός, όταν τα κρατικά μας κανάλια αναπαράγουν ότι ανιστόρητο και μισαλλόδοξο επιβάλλεται στους Αλβανούς ως αλήθεια;

Τραγικός ήταν και ο επίλογος της συνήθως υπέροχης εκπομπής. Μας μίλησαν για τους Αλβανούς που αντιστάθηκαν σε όλους τους κατακτητές! Ενώ είναι παγκοσμίως γνωστή η συγκυβέρνηση με τους Τούρκους που ανέδειξε ξακουστούς αιμοσταγείς Τουρκαλβανούς πασάδες και στρατηγούς. Εκτός αν πιστώνουν στους Αλβανούς τον ηπειρώτη Γεώργιο Καστριώτη, το Σπυρομήλιο, το Χορμοβίτη και την αδούλωτη Χιμάρα. Και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι οι Αλβανοί στάθηκαν στο πλευρό του Μουσσολίνι συμμετέχοντας με 15 τακτικά και 3 τάγματα ατάκτων, πλιατσικολόγων στη επίθεση ενάντια στην Ελλάδα. Όπως μαρτυρούν και οι Ιταλοί στρατηγοί, ήταν και οι πιο ανυπόμονοι και φανατισμένοι. Άλλωστε διαβόητα είναι τα εγκλήματά τους μαζί με τους Αλβανοτσάμηδες στη Θεσπρωτία και στην υπόλοιπη Ήπειρο. Μάλιστα το τηλεοπτικό συνεργείο πέρασε από τους δρόμους που δεξιά και αριστερά, σε κορφές και λαγκάδια, βρίσκονται άταφα ΑΚΟΜΑ τα οστά των αγωνιστών του 1940, μάλλον λόγω του ανεξίθρησκου και αντιφασιστικού χαρακτήρα των σύγχρονων Αλβανών, θαυμαστών του Τζορτζ Μπους.

Οι εκπομπές αυτές για να μπορούν να παίρνουν το χαρακτήρα εκπομπών τεκμηρίωσης, θα πρέπει να συμβουλεύονται έγκυρους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους, προβάλλοντας τουλάχιστον και την άλλη άποψη και όχι να αποδέχονται και να επιβραβεύουν ιδέες και ιδεολογήματα που στάζουν αίμα και μάλιστα ελληνικό.

Μετά τιμής
Δ.Πέτκος-Εκπαιδευτικός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη