31 Οκτ 2011

Και ο Παπαδημούλης ζητά από τον Παπούλια να βγει μπροστά

Την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι το Σύνταγμα παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυνατότητα -για παράδειγμα- να...
εκθέσει τις απόψεις του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ή να αναπέμψει ένα νομοσχέδιο.

Τόνισε, δε, ότι ο Κ.Παπούλιας πρέπει να συμβάλει με το λόγο του στην άρση του χάσματος μεταξύ ασκούμενης πολιτικής και κοινωνίας.

Ο κ. Παπαδημούλης καταδίκασε εκ νέου τα υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας «πολιτική βρωμιά» την προσπάθεια εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Δεν υποδεικνύουμε εμείς και δεν μπορούμε να επιβάλουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θα κάνει τη δουλειά του. Σημειώνουμε όμως ότι το Σύνταγμα παρέχει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως να εκθέσει σε ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής τις απόψεις του ή να αναπέμψει νομοσχέδιο».

Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να ακούσει και μπορεί, γιατί είναι έμπειρος πολιτικός, αυτό που έρχεται από την κοινωνία και να αναλάβει πρωτοβουλίες, με το λόγο του να συμβάλει στην άρση του χάσματος μεταξύ ασκούμενης πολιτικής και κοινωνίας. Η προσπάθεια ορισμένων να ταυτίσουν τον Πρόεδρο με την κυβέρνηση είναι λανθασμένη».

Ο κ. Παπαδημούλης καταδίκασε τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή «εκπροσωπεί μια ακραία κουλτούρα, με την οποία δεν έχουμε καμία σχέση».

Σημείωσε ότι ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε το σύνθημα «Παπούλια προδότη» και χαρακτήρισε «πολιτική βρωμιά» η προσπάθεια εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο συγκεκριμένο επεισόδιο, όσο και στην επίθεση εναντίον του Χρήστου Μαγκούφη.

Newroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη