5 Οκτ 2011

Απάντηση Σίμου Δανιηλίδη σε Γιάννη Ζουρνά

«Παρόλο που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει κατανοητό, διευκρινίζουμε ότι η διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ για την επικίνδυνη αδράνειά του αφορούσε τις δύο προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες ο ΧΥΤΑ τελούσε υπό ‘‘κατάληψη’’, και όχι τη σημερινή, κατά την..
 οποία πραγματοποιείται πανελλαδική απεργία.
Εννοείται, και δεν χρειάζεται να επισημανθεί, ότι η απεργία και οι κινητοποιήσεις είναι ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. Όταν, όμως, δεν υφίσταται απεργία, η αυθαίρετη κατάληψη και η δια της βίας απομάκρυνση απορριμματοφόρων από το ΧΥΤΑ ασφαλώς και απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις εκ μέρους του κ.Ζουρνά, στο πλαίσιο των ευθυνών και υποχρεώσεών του.
Κι αυτό διότι -όπως είναι χρήσιμο να υπενθυμιστεί και να τονιστεί- στην εργατική νομοθεσία δεν υφίσταται η έννοια της κατάληψης δημόσιου χώρου τη στιγμή που δεν έχει εκ των προτέρων ανακοινωθεί επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση. Το να υπεκφεύγει ο κ.Ζουρνάς και να δημιουργεί ψευδείς και λανθασμένες εντυπώσεις, αποδεικνύει ότι μόνο κακή υπηρεσία προσφέρει και, πιθανότατα, εσκεμμένα και για λόγους αντιπολιτευτικούς και στενά κομματικούς.
Γι’ αυτό και δεν θα έπρεπε να μιλά για ‘‘αντιπολιτευτικές δηλώσεις’’, αλλά οφείλει να κοιταχτεί στον καθρέφτη… Όπως, λοιπόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και κάθε συνδικαλιστή να απεργεί και να διεκδικεί την ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων του, έτσι είναι υποχρέωση του κ.Ζουρνά και κάθε εκπροσώπου αντίστοιχου φορέα να διαφυλάσσει με κάθε τρόπο τη δημόσια υγεία. Είναι προφανές ότι ψεύδεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ και προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, επιρρίπτοντας ευθύνες για δικές του αρμοδιότητες στο κράτος, την κυβέρνηση ή τα υπουργεία.
Αλλά αυτό δεν μας παραξενεύει γιατί δεν είναι η πρώτη φορά, αφού πρόκειται για πάγια τακτική του. Ωστόσο, μας λυπεί ιδιαίτερα διότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου δεν εννοεί να κατανοήσει ότι ο Σύνδεσμος λειτουργεί –ή έτσι πρέπει τουλάχιστον- με τη συνεργασία όλων των εκλεγμένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπων, οι οποίοι έχουμε ως μοναδικό μέλημα την προστασία της υγείας των πολιτών όλου του νομού Θεσσαλονίκης».

Σίμος Δανιηλίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη