24 Οκτ 2011

H αναπηρία είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Γραμματέας Πολιτών με Αναπηρία και Πρόεδρος Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις δύσκολες ώρες που διατρέχουμε, η Πολιτεία ας μην ισοπεδώσει τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία. Ας μην ξεχνά κανένας ότι η αναπηρία είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εφαρμογή των
Διεθνών Αρχών Προσβασιμότητας στην Ελλάδα αποτελεί άμεση και επείγουσα ανάγκη η οποία θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα όχι μόνο για τα Άτομα με κινητική αναπηρία, αλλά και για τις εγκυμονούσες, τους συνοδούς βρεφικών αμαξιδίων, τους πρόσκαιρα τραυματισθέντες κ.λ.π. Ενώ με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται και η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, καθώς οι επισκέπτες αρχαιολογικών μνημείων έχουν μέσο όρο τα 67 έτη και επομένως απαιτούν άνετη κυκλοφορία.
Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ευαισθησία τα ζητήματα αυτά. Η πρόσφατη εκδήλωση, που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, στις Σέρρες, ήταν ένα μόνο βήμα στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. Δεν θα κουραστούμε στον αγώνα αυτόν».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη