30 Νοε 2011

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ 2 !

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Στις 6 Νοεμβρίου 2011, σε σχετικό σχόλιο που έγραψα ενόψει της ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης στην απελθούσα κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, αναφέρθηκα στα φαντάσματα του παρελθόντος που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας μας από το 1974 και μετά. Κάθε τόσο ανασύρονται για τη διάσωση του συστήματος αναλόγως των περιστάσεων. 


Το ένα εξ αυτών είναι η αποστασία του 1965 και το άλλο είναι το φάντασμα ενδεχόμενου πραξικοπήματος εκ μέρους των στρατιωτικών. Και τα δύο χρησιμοποιούμενα ως “μπαμπούλας”, βρίσκουν την πρέπουσα απήχηση και καλά κρατούν στην πολιτική μας ζωή. Βλέπετε οι πολιτικοί μας, ξέρουν να περιχαρακώνουν το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν από το 1974 και μετά, χειρότερο από το προ του 1967, και με διάφορα ύποπτα τεχνάσματα και με τα κατάλληλα φερέφωνα που υπάρχουν πολλά και ευδοκιμούν σ αυτή τη χώρα, είτε στο γραπτό τύπο είτε στο χώρο των ΜΜΕ, αποπροσανατολίζουν το λαό, που βογκά από τα αλλεπάλληλα κουτσουρέματα των εισοδημάτων του και πνίγεται από αγανάκτηση. 
 Οι ανοησίες των φερέφωνων στο παρελθόν, δεν τους έχουν γίνει μάθημα και συνεχίζουν ακόμη να θέλουν να έχουν ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα αλλά με λάσπη και ιαχές τρόμου, και ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι κριτές της εξουσίας και όχι το δεκανίκι της, κατά καιρούς ανακαλύπτουν πάλι φαντάσματα και τα διακινούν για να καθυποτάξουν τη κοινή γνώμη στις ορέξεις των αδηφάγων αφεντικών τους, πολιτικών και εκδοτών, στη κυριολεξία διακινητών DVDs, CDs, βιβλίων κλπ αγαθών. Διότι περί αυτού πρόκειται για τους περισσότερους από τους δήθεν μεγαλοδημοσιογράφους, ρεπόρτερς κλπ τυχάρπαστους, που στόχο έχουν το λαό αντί την εξουσία. 

Απλά για να θυμίσουμε στους νεότερους αλλά και στους μεγαλύτερους δύο φανταχτερές χαρακτηριστικές περιπτώσεις γκάφας εκ μέρους μερικών εξ αυτών που υπηρετούν την δημοσιογραφία και που σήμερα επικυριαρχούν υποτίθεται στην ενημέρωση του λαού, ενώ θα έπρεπε να σιωπούν από ντροπή και μόνο (αλλά σ αυτό τον τόπο ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί;) : 

 Κάποτε περί το 1981, είχε προαναγγελθεί συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Γ. Ράλλη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Παπανδρέου, για την Δευτέρα πρωί. Βγήκαν λοιπόν τη Δευτέρα όλες σχεδόν οι εφημερίδες («ΝΕΑ», «Έθνος», «Ελευθεροτυπία» κ.ά.) με λεπτομέρειες από τη συνάντηση! Μόνο που η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! 

 Σχετικά πρόσφατα επίσης, στις 21-6-2009, το «Βήμα», η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το «Έθνος», η «Real News» και ο «Τύπος της Κυριακής» ανακάλυψαν στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν στη χώρα του και μιλούσε σε κομματική συγκέντρωση! Και το μεγάλο τους ρεζιλίκι ήταν ότι στο σχετικό ρεπορτάζ, ανέφεραν πόση ώρα κράτησε η συνάντηση, ότι είδαν παγωμένα χαμόγελα, γενικά για τα θέματα που κάλυψε η συνάντηση, ποιοι υπουργοί συνόδεψαν τον Ερντογάν και ότι οι δύο πρωθυπουργοί είχαν προγραμματίσει να μην κάνουν δηλώσεις ! 

Πλήρης διασυρμός δηλαδή, που δείχνει πώς κατασκευάζονται οι ειδήσεις! Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις κανένα μέτρο δεν λήφθηκε από την ΕΣΗΕΑ κατά των συντακτών των κειμένων ή των εντύπων που τις διέδωσαν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αναλόγου φαιδρότητας και αναξιοπιστίας, (ακόμη ένα άλλο παλαιότερο ήταν το μαγικό νερό του Καματερού που θεράπευε τον καρκίνο και παρά το μέγα φιάσκο του τότε ρεπόρτερ, αργότερα ο κύριος αυτός ανέλαβε και υψηλή κυβερνητική θέση!0. Αυτά τα ίδια παπαγαλάκια ή οι απόγονοι και μαθητές τους, χρησιμοποιούνται και πάλι από το σύστημα για να τρομοκρατήσουν το λαό. 

Λαμβάνοντας αφορμή ένα ασήμαντο σχετικά περιστατικό που έγινε στη στρατιωτική σχολή των Ευελπίδων και διανθίζοντάς το με το ανάλογο ύφος και λόγια, του έδωσαν τέτοια έκταση, ώστε αφενός να αμαυρώσουν έναν άριστο μαθητή της ΣΣΕ και αφετέρου να αρχίσουν οι ψίθυροι για σταγονίδια, παλιούς βασανιστές και διάφορα άλλα ευτράπελα, που μόνο στη φαντασία των συντακτών βρίσκονται και κατάφεραν να εμπλέξουν ακόμη και τη φυσική και πολιτική ηγεσία του στρατεύματος, σε κάτι που θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί στο επίπεδο της Σχολής και να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις. 

 Αλλά στην ουσία αλλού αποσκοπούσαν: να αμαυρώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικά, διότι δεν ανέχονται να βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα αποδοχής από τους έλληνες και τις ελληνίδες. Και αυτό τους ξινίζει και τους προκαλεί δυσφορία, όπως τους προξενούσε αφόρητη δυσφορία ο καυστικός λόγος του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου που απολάμβανε τη μεγίστη αποδοχή από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά βρήκαν τον τρόπο να του την μειώσουν. Έβαλαν στις δημοσκοπήσεις τον Πατριάρχη Κων/λεως, και έτσι έπαιρνε αυτός την πρωτοκαθεδρία! Αυτά τα τερτίπια μόνο νοσηροί εγκέφαλοι τα «κατεβάζουν» και δυστυχώς από τέτοιους έχουμε και για εξαγωγή! Τώρα ανακάλυψαν τα σταγονίδια! 

Βλέπετε δεν τους άρεσε το ότι συνέβη κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και θα έπρεπε οι «πρωταίτιοι» να το πληρώσουν αυτό και μάλιστα σκληρά, για να αποφύγουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αφού η όλη ιστορία περί ενδεχόμενου πραξικοπήματος άρχισε να διακινείται από το εξωτερικό, ήλθαν μετ΄ ολίγον οι εγχώριες γραφίδες και το διάνθισαν με διάφορους συνειρμούς, και βρήκαν τον αρχηγό του ! Έναν τεταρτοετή εύελπι και μάλιστα τον Αρχηγό της σχολής! Και αυτό το περιστατικό, όπως μεγαλοποιήθηκε, έδωσε τροφή στους γείτονες τούρκους, για να ανακαλύψουν την αντίστοιχη «βαριοπούλα» της Ελλάδος και να κάνουν συνειρμούς σχετικούς με τον πρόσφατο αποκεφαλισμό της ηγεσίας των ΕΔ καθώς και την αυτεπάγγελτη αποστρατεία 15 ανώτατων αξιωματικών, σε μικρή σχετικά ηλικία ! 

Προέβησαν δε οι “φίλοι” μας τούρκοι σε περαιτέρω συνειρμούς και δια των εφημερίδων τους “φωτογραφίζουν” και αμαυρώνουν τον τέως αρχηγό του ΓΕΣ, Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, ως τον άνθρωπο που προετοίμαζε πραξικόπημα ! Και αυτό το δικαίωμα το δίνουν εκτός των δημοσιογράφων, που πλείστοι εξ αυτών είτε έχουν ξεφύγει με διάφορα τερτίπια την στράτευση είτε με τις γνωριμίες τους έχουν υπηρετήσει σε διάφορα υπουργικά γραφεία ή βοηθητικές υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας, το δίνουν και οι πολιτικοί μας με προεξάρχοντα τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπηλιόπουλο, ο οποίος χωρίς να περιμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που διεξάγεται, με δηλώσεις του σε ρ/φ σταθμό έκανε λόγο και για οικογενειακή ευθύνη σχετικά με την οικογένεια του ευέλπιδος. Έβαλε και τον πατέρα του ευέλπιδος στο “κάδρο” , ταξίαρχο εν ενεργεία του στρατού και μάλιστα διοικητή ταξιαρχίας στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου! Βλέπετε αυτό το θέμα της οικογενειακής ευθύνης παραπέμπεται μόνο στην άλλη πλευρά πάντα. Όταν πρόκειται για την απ εδώ μεριά δεν υφίσταται, την καταπίνουμε την κάμηλο και μάλιστα χωρίς νερό και τα κάνουμε όλα γαργάρα (υπόθεση παιδιών Νιώτη, γιος Βούτση κλπ κλπ). 

Τα φαντάσματα πάντα εξιτάρουν την φαντασία και ειδικά τα παραπάνω πιάνουν τόπο και μάλιστα με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα. Αφενός συντηρούν το μύθο και αφετέρου προκαλούν ενδεχομένως τον τρόμο στο λαό, ο οποίος στις μέρες μας με περιορισμένες τις οικονομικές του αντοχές, λόγω των συνεχόμενων φοροεισπρακτικών μέτρων σε συνδυασμό με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, απλά αφουγκράζεται προς το παρόν και όσο μπορεί με πόνο ψυχής υπομειδιά, περιμένοντας τους πολιτικούς στις κάλπες, προκειμένου να τους ανταμείψει δεόντως, για τα επιτεύγματά τους. Και αυτό φαίνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις. 

Αλλά την μεγάλη πραγματική δημοσκόπηση θα την γευθούν και θα είναι πολύ πικρή, διότι θα περιέχει την αγανάκτηση όλων αυτών που σεις κύριοι σημερινοί πολιτικοί αποκαλείτε όπως τους αποκαλείτε, εκ του ασφαλούς φυσικά. Και όσο και να προσπαθήσετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε τα ανομήματα που διαπράξατε ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, στο όνομα του σωσίματος της Χώρας από την καταστροφή που εσείς πρωτίστως προκαλέσατε, δεν θα το επιτρέψουν ούτε οι συνθήκες αλλά ούτε η συνείδηση των ελλήνων που θα αφυπνιστεί ενώπιον της κάλπης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη