22 Νοε 2011

Λαζ. Κυρίζογλου: Δικαιωθήκαμε για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Οι εντονότατες αντιδράσεις από την πλευρά των Δημάρχων όλης της χώρας έφεραν την υποχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τα νέα μέτρα υπέρ των ασθενέστερων, που μελετά το υπουργείο Οικονομικών, εκτιμά ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, που...
ήταν ένας από τους πρώτους δημάρχους που συντόνισαν κινήσεις διαμαρτυρίας.
"Ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Αλλά δεν μένουμε εδώ, συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση", δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου, με την εισήγηση του οποίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων- Μενεμένης έλαβε την παρακάτω απόφαση:   




To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κατά την τακτική συνεδρίασή του της 21.11.2011, με αφορμή την αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ προς τους κατοίκους του δήμου, στους οποίους περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτου (χαράτσι), το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:
(α) Εμμένει στην προηγούμενη (7.11.2011) απόφασή του.
(β) Να γίνει κυβερνητική παρέμβαση για άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Είναι αδιανόητο, ενώ γίνονται μειώσεις μισθών, συντάξεων αλλά και επιβάλλεται στους πολίτες μεγάλη φορολογία, οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο) να μην μειώνουν τις τιμές τους.
(γ) Να καταργηθεί γιατί είναι άδικος φόρος. Οι κάτοικοι της περιοχής του δήμου μας αδυνατούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο χαράτσι. Επικουρικά ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών να καθιερώσει εισοδηματικά κριτήρια για την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, εξαιρώντας όλους τους οικονομικά αδυνάτους.
(δ) Καλεί όσους πολίτες αδυνατούν αντικειμενικά και πραγματικά να πληρώσουν το χαράτσι να επικοινωνούν για πληροφορίες στα εξής τηλέφωνα : 2310 729618, 2310 729608, 2310 729602.
(ε) Καλεί τη ΔΕΗ, προς την οποία επιδόθηκε εξώδικη όχληση του δημάρχου, να μην προβαίνει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.
(στ) Ο Δήμος θα σταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στο πλευρό κάθε πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι και επιχειρείται η διακοπή της ηλεκτροδότησής του.
(ζ) Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τη μεριά του Υπουργείου Οικονομικών ότι η αυτοδιοίκηση δεν φοβάται και δεν πτοείται από την σε βάρος των δημάρχων επιχειρούμενη τρομοκρατία για άσκηση πειθαρχικών ελέγχων εναντίον τους. Δείχνουν με τον τρόπο αυτό πόσο σέβονται την αυτοδιοίκηση, η ύπαρξη – λειτουργία και αυτοτέλεια της οποίας προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.
Τέλος διαπιστώνει ότι έγινε ήδη ένα σημαντικό θετικό βήμα με τις παρεμβάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και των δημάρχων όλης της χώρας μέσω της ΚΕΔΕ: ανεστάλησαν όλες οι διακοπές ηλεκτροδότησης και αναμένεται νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών. Ο αγώνας μας στο πλευρό των κατοίκων του δήμου μας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη