25 Νοε 2011

Συνελήφθη λογιστής για χρέη (στη Θεσσαλονίκη φυσικά)

Δεν έχουν τέλος οι συλλήψεις της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Λέκκας, για χρέη προς το Δημόσιο το ύψος των οποίων ανέρχεται σε κάτι περισσότερο από..
1 εκατ. ευρώ. Ο 61χρονος λογιστής και ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογιστικών - φοροτεχνικών - συμβουλευτικών υπηρεσιών, συνελήφθη με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 1.017.733,14 ευρώ.
Σε βάρος του κ. Λέκκα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στην καταβολή δικαστικών εξόδων, για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη