16 Νοε 2011

Ανεβάζει τους τόνους για τους λαθρομετανάστες η Ν.Δ.

Αυτό προκύπτει από την ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου, που λέει:
"Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, περισσότεροι από 9.700 άτομα εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από τον νομό Έβρου, μόνο τον μήνα Οκτώβριο. Δυστυχώς ο ρυθμός εισόδου λαθρομεταναστών είναι ανεξέλεγκτος και σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες...
του Έβρου “ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα”.
Μοιάζει σαν ομαδική εισβολή. Πλέον φαντάζει αναγκαία η χάραξη και εφαρμογή μιας πολιτικής, που σε συνδυασμό με τη λήψη δραστικών μέτρων, θα αποθαρρύνουν την έλευση λαθρομεταναστών στη χώρα μας. 
 Το πρόβλημα μεγαλώνει λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού στο ποτάμι και της ανυπαρξίας φύλαξης των τουρκικών συνόρων, που διευκολύνει τη διέλευση λαθρομεταναστών. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο και κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές εξαγγελίες και προσπάθειες να σταματήσει αυτή η γάγγραινα. 
Μάλιστα, διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς παρότι τους χορηγείται έγγραφο, με το οποίο ζητείται να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός μηνός, εκείνοι φεύγουν στα αστικά κέντρα όπου εγκαθίστανται παράνομα. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: 

- Ποια είναι τα επίσημα στοιχεία εισόδου λαθρομεταναστών από 1-1-2010 έως και σήμερα και πόσοι από αυτούς έχουν φύγει από τη χώρα; 

- Τι μέτρα έχουν ληφθεί την τελευταία διετία, γιατί δεν απέδωσαν ή πότε προβλέπεται να αποδώσουν; 

- Τι επιπλέον μέτρα σκοπεύει να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, για να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό ζήτημα;"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη