23 Νοε 2011

Σχόλιο της ΝΔ Θεσσαλονίκης για το θέμα των ρύπων! (Χώσιμο σε Μπουτάρη και ικανοποίηση για Τζιτζικώστα!!!)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Η Θεσσαλονίκη τις ημέρες αυτές πλήττεται από ιδιαίτερα αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, ωστόσο οι πολίτες διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και..
του Δήμου Θεσσαλονίκης σοβαρή αντιμετώπιση που εγγυάται την προστασία της υγείας τους!
Το δίκτυο των σταθμών της μέτρησης της αέριας ρύπανσης καταγράφει εδώ και πέντε μέρες τιμές σε ορισμένους ρύπους, πολύ αυξημένους από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και πλάνο εκτάκτων αναγκών!
Ευτυχώς την «παρτίδα έσωσε» ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος
αμέσως συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους ειδικούς και εξέδωσε ανακοίνωση που κάλυπτε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί και εξήγησε στον κόσμο το τι πραγματικά συμβαίνει, ενώ έγιναν και συστάσεις προς ρυπογόνους φορείς, ώστε να αποφορτισθεί η κατάσταση…
Έτσι, ο κόσμος έμαθε πώς μπορεί να προστατευθεί, τι θα πρέπει να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες, πού οφείλεται το φαινόμενο και τι εντέλλονται να κάνουν οι βιομηχανίες και όσοι συμβάλουν στην όξυνση της κατάστασης…
Η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη εάν δεν είχε προηγηθεί μία άστοχη  δήλωση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα: όταν το Δίκτυο Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέγραψε επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία αύξηση συγκεκριμένων ρύπων, ο κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε απλώς ότι «η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να κηρυχτεί ως πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», λόγω της αύξησης των ρύπων!
Η δήλωση που μάλλον σκόρπισε ανησυχία στους Θεσσαλονικείς δεν είχε την παραμικρή συμβουλευτική διάσταση, για τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες θα έπρεπε να συμπεριφερθούν, ούτε εξηγήσεις που θα ηρεμούσαν τον κόσμο.
Και αυτό την ώρα που ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός δήμος σε όλη τη χώρα που διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο σταθμών μέτρησης της αέριας ρύπανσης, τεράστια πείρα στο θέμα αλλά και σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα μέτρα, που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση υπερβάσεων των ρύπων.
Για τη Θεσσαλονίκη υπάρχει σχέδιο δράσης σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων επιφυλακής στους ρύπους, στο οποίο εμπλεκόταν το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς η διάλυση που επικρατεί στο δημόσιο τομέα αφήνει τόσο κρίσιμα ζητήματα στο περιθώριο.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη