Ολοκληρώθηκε το 3ο Debate της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ανωνυμία στα Blogs;»

8 Δεκ 2011

Στέλιος Κούλογλου: "Το πιο σημαντικό είναι να διαμορφωθεί μια διαφορετική κουλτούρα, πιο ανεκτική στις διαφορετικές απόψεις ώστε ο κάθε πολίτης να διαχωρίζει την ορθή από τη διαστρεβλωμένη είδηση".
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του..
OpenPlace (Μεσογείων 15). Το θέμα του debate ήταν «Ανωνυμία στα Blogs;» και ο στόχος ήταν να συζητηθεί ένα φαινόμενο που απασχολεί τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη και έχει αλλάξει ριζικά το χώρο της Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά αγγίζει και το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης. 
Για το λόγο αυτό κλήθηκαν ως ομιλητές δύο γνώστες του ζητήματος και των παραμέτρων του: ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και ο κ. Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος (www.tvxs.gr )
 Στην τοποθέτηση του ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε πως τα blogs δημιούργησαν τελείως νέα δεδομένα στο χώρο της ενημέρωσης, αλλά είχαν και πολλές αρνητικές παρενέργειες στο θέμα της ποιότητας της παρεχόμενης πληροφορίας. 
Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ένα ελάχιστο πλαίσιο ελέγχου αυτών που γράφονται στα blogs, ακόμα και με τη δημιουργία ενιαίου μητρώου για bloggers και να γίνεται άρση του απορρήτου σε περιπτώσεις όπου καταγγέλεται συκοφαντική δυσφήμιση απέναντι σε πολίτη ή δημόσιο πρόσωπο. Ο κ. Κούλογλου ξεκίνησε λέγοντας πως ορισμένα blogs μετέφεραν στο διαδίκτυο τις πιο κακές πτυχές της τηλεοπτικής ενημέρωσης. 
Τόνισε πως χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο για τη λειτουργία της διαδικτυακής ενημέρωσης, και όχι απλά αποσπασματικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Το πιο σημαντικό όμως, όπως ανέφερε, είναι να διαμορφωθεί μια διαφορετική κουλτούρα, πιο ανεκτική στις διαφορετικές απόψεις ώστε ο κάθε πολίτης να διαχωρίζει την ορθή από τη διαστρεβλωμένη είδηση. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με ερωτήσεις στο διάλογο που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών και να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με το βασικό ερώτημα της εκδήλωσης, με την ανάταση σχετικών καρτών (υπέρ ή κατά).
Share

3 σχόλια:

 1. "Το πιο σημαντικό είναι να διαμορφωθεί μια διαφορετική κουλτούρα, πιο ανεκτική στις διαφορετικές απόψεις ώστε ο κάθε πολίτης να διαχωρίζει την ορθή από τη διαστρεβλωμένη είδηση"

  Ναί, ναί!
  Σε συνδιασμό με τον νέο αντι-ρατσιστικό νόμο αυτό το κουμπάκι πάνω δεξιά με την επιγραφή "καταδόστε το" θα αποτελέσει την δαμόκλειο σπάθι της νέας τάξης με στόχο να περάσουμε από την "διαφορετική κουλτούρα" στην "κουλτούρα της διαφορετικότητας" και συνεπώς μηδενικής συνοχής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σηκώνω το καρτελάκι του «είμαι κατά». Κατά, σε οποιοδήποτε debate, οποιασδήποτε κομματικής νεολαίας που εξακολουθεί να σκέφτεται σαν τους γερασμένους κομματικούς μέντορες των γερασμένων κόμματων που υπηρετεί.

  Κάθε λίγο και λιγάκι με την «Ανωνυμία» θα ασχολείστε, όσοι τραβάτε ζόρια με την παρρησία των blogs; (συγγνώμη) Τι νεολαία και κουραφέξαλα; Είναι δυνατόν τέτοιο θέμα συζήτησης να το θέτουν νέοι άνθρωποι; Αυτό είναι θέμα που έχει επιλεγεί από ανθρώπους πνευματικά και γνωστικά γυρισμένους, άσχετους με την νοοτροπία του Διαδικτύου και των νέων τρόπων έκφρασης και επικοινωνίας.

  Για να τελειώνουμε, η ανωνυμία και η ψευδωνυμία είναι φυσιολογικές καταστάσεις στην κοινωνία του Διαδικτύου από την αρχή της γέννησής του. Όσοι δεν μπορούν να τις ανεχτούν ας συνεχίσουν να ενημερώνονται από τις φυλλάδες του παρωχημένου Τύπου, με τις «επώνυμες» υπογραφές της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης.

  Το φακέλωμα των bloggers δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ελεύθερη έκφραση, όμως έχει να προσφέρει πολλά στο ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΜΟ που έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γνωστός ο Στέλιος και ο ρόλος του, χρόνια τώρα στο χώρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη