4 Δεκ 2011

Γ. Κουτρουμάνης, ο Δούρειος Ίππος

Του Μιχάλη Ραμπίδη,
τ.μέλους Δ.Σ. ΓΣΕΕ

Μπορούσε να προβλέψει ο μεγαλύτερος προφήτης ότι μια κυβέρνηση που υπακούει πιστά στην ΤΡΟΙΚΑ θα επέλεγε τον Γιώργο Κουτρουμάνη αντί της κ Λούκα Κατσέλη, για την υλοποίηση των πλέον αντεργατικών σχεδιασμών της; 
Θα στοιχημάτιζε κανείς ότι η Λούκα θα αντιστεκόταν στην ..
κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καταψηφίζοντας το άρθρο 37 του μεσοπρόθεσμου και ο μεγαλοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ θα το εισηγούταν, θα το στήριζε στη βουλή και θα το υπερψήφιζε;

Υποθέτω πως γνωρίζουν οι συνδικαλιστές και θα πρέπει να ξέρουν και όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αν δεν περνούσε η κατάργηση των ΣΣΕ ( άρθρο 37 μεσοπρόθεσμου) δεν θα έβλεπαν στις εξοφλήσεις Νοεμβρίου 2011 να κουτσουρεύονται οι μισθοί τους. Οποιεσδήποτε ρυθμίσεις θα ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης, υπογραφής και εφαρμογής νέας Σ.Σ. Εργασίας. Δοκίμασε και τους δυο ο ΓΑΠ στις κυβερνήσεις του, όπου η μεν Λούκα είχε άποψη ενώ ο κ Κουτρουμάνης απώλεια ταυτότητας και μνήμης. 

Και η μεν κ Κατσέλη έμεινε έξω από το υπουργικό συμβούλιο, ο δε κ Κουτρουμάνης προήχθη σε υπουργό εργασίας. Κανόνες αξιοκρατίας δεν έλαβε υπ’ όψιν του ο κ Παπανδρέου διότι προτίμησε έναν υπάκουο μαθηματικό, από μια καθηγήτρια πανεπιστημίου με μεταπτυχιακά & διδακτορικά. Καθ’ ότι άφιλος ο ΓΑΠ προτίμησε ένα πράσινο στρατιωτάκι, από την επί σειρά ετών φίλη του. 

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης Πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, μετρούσε σαν ένας από τους πλέον ειδικούς του ασφαλιστικού μας συστήματος. Εισηγητής σε συνέδρια, με πλούσια αρθρογραφία για την ασφάλιση και πύρινους λόγους σε συγκεντρώσεις στελεχών και εργαζομένων, πολέμησε λυσσαλέα το νόμο Πετραλιά, δηλ. τις μεταρρυθμίσεις ‘’παρωνυχίδα’’ μπρος στα σημερινά του τερατουργήματα, σε βάρος των ασφαλισμένων. Συνεπικουρούμενος από τον έτερο καπαδόκη υφ/ργό του κ Μακρυπίδη, τρανό συνδικαλιστή των Εφοριακών, αφού ‘’ξεμπρόστιασε’’ τους φοροφυγάδες, ολοκληρώνει το έργο του, εξαθλιώνοντας εργαζόμενους και συνταξιούχους. 

Χωμένοι βαθιά μέσα στην ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΣΟΚ οι "παρακατιανοί" της σημερινής κυβέρνησης, στηρίζουν την ύπαρξή τους, ως πρόθυμοι, φωνάζοντας δυνατά και ξεδιάντροπα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ λησμονώντας παντελώς το παρελθόν τους. Με ποιο δικαίωμα αλήθεια μειώνετε την επικουρική σύνταξη; Με αναλογιστικές μελέτες επέβαλλαν συγκεκριμένη μηνιαία συνδρομή, για αναλογική σύνταξη. 
Τώρα μας λέτε ότι χάθηκαν τα λεφτά μας. Και παρ’ ότι δέχεστε ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε από την οικονομική κρίση, πετσοκόβετε τις συντάξεις και σαλαμοποιείτε επικουρικά ταμεία. Αποθαρρύνετε εν γνώσει σας εργοδότες και εργαζόμενους να ασφαλιστούν. 

Γιατί δεν τους εγγυάσθε τίποτα για το μέλλον, αφού ακυρώνετε ολοκληρωτικά τις χθεσινές σας εγγυήσεις. Προδώσατε κ Κουτρουμάνη και κ Μακρυπίδη την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων, κάνατε εφιαλτικές τις νύχτες των συνταξιούχων και οδηγείτε στον γκρεμό στρατιές ανέργων. Έχετε την απέχθεια και την οργή όλων μας. 

Ανακόλουθοι των λόγων σας, κατεδαφιστές των εργατικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, δρεπανοφόρα του εφ άπαξ, εξολοθρευτές των επικουρικών ταμείων, εκτελεστές της κοινωνικής ασφάλισης, άξιος ο μισθός σας …..
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη