9 Δεκ 2011

Μόνο μια πηγή εσόδων έχει μείνει αφορολόγητη !

Σε μια περίοδο που οι Έλληνες πολίτες έχουν κυριολεκτικά … στεγνώσει από τις εισφορές που τους έχουν επιβληθεί, από τις επώδυνες μειώσεις μισθών και από τις αδηφάγες κρατήσεις, φαντάζει πολυτέλεια να υπάρχουν εισοδήματα που παραμένουν άθικτα και ακέραια. Πρόκειται για τα..
εμβάσματα ύψους μόνο για το 2010 περίπου 1,45 δισ. ευρώ ως απόρροια εσόδων που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα, τα οποία στέλνουν σε χώρες του εξωτερικού οι οικονομικοί μετανάστες που διαμένουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Το σοβαρό αυτό θέμα έθεσε με ερώτηση που υπέβαλε στον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης. 

Σύμφωνα με την ερώτηση, το Υπουργείο καλείται να υπαγάγει και τα εμβάσματα προς χώρες του εξωτερικού σε φορολογικές εισφορές, ώστε να συμβάλουν και οι αποστολείς τους στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 

Ακόμη, τίθεται και θέμα εξέτασης της προέλευσης των εμβασμάτων εκ μέρους του Υπουργείου, αν, δηλαδή, αυτά είναι προϊόν παράνομων δραστηριοτήτων και μαύρης εργασίας, καθώς μέσα σε 5 χρόνια το ύψος των συναλλαγών αυτής της φύσης αυξήθηκε από 770 εκατ. ευρώ το 2006 σε 1,45 δισ. ευρώ το 2011. 

Όπως τονίζεται, εξάλλου, πρόκειται για χρήματα που δεν αποτελούν επενδύσεις ούτε και εμπορικά εμβάσματα, αλλά προέρχονται από άλλου είδους δραστηριότητες, ενώ, όπως επισημαίνεται, δεν υφίστανται καμία φορολογική επιβάρυνση. 

Για την υποβοήθηση αυτών των συναλλαγών έχουν «ανθίσει», μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις καταστήματα τα οποία αναλαμβάνουν, σε συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες, την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει εμπορική συναλλαγή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη