30 Δεκ 2011

"Τέλος τα παραμύθια κύριε Δήμαρχε"

Ανακοίνωση της Δυναμικής Ενότητας Πολιτών Νεάπολης-Συκεών
Είναι πλέον γνωστή στο πανελλήνιο η προσπάθεια παραπληροφόρησης και των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Σίμου Δανηιλίδη, όμως τα παραμύθια έχουν και τα όρια τους. 
Σε παλαιότερη ανακοίνωση ανέφερε για τη μείωση δημοτικών τελών ότι επέρχονται σημαντικές μειώσεις για το 80% και πλέον των κατοίκων του νέου διευρυμένου δήμου, γεγονός που...
εξέπληξε ευχάριστα τόσο τους πολίτες όσο και τα στελέχη της αντιπολίτευσης, ενώ ουσιαστικά η μείωση αφορά την δημοτική ενότητα των Συκεών όπου ως γνωστόν οι κάτοικοι της ενότητας αυτής πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη, ενώ στις άλλες ενότητες έχουμε μια μικρή μείωση στη Νεάπολη, ενώ έχουμε αύξηση στις δημοτικές ενότητες του Αγίου Παύλου και Πεύκων.

-Σίγουρα ξεχνάει ο Σίμος Δανηιλίδης το χαράτσι του δημοτικού φόρου που έχει επιβάλλει στους κατοίκους των Συκεών και ανέρχεται σε 0,70€ ανά τ.μ όταν αυτό είναι έως και 700% επιπλέον από τις άλλες δημοτικές ενότητες όπως προκύπτει από τους πίνακες που παρατίθενται εισπράττοντας ετησίως 1.000.000 ευρώ μόνο από τις Συκιές. 

-Έχει ξεχάσει ότι στην προηγουμένη θητεία του ότι υπήρξε πρωταθλητής αυξήσεων στο δημοτικό φόρο κατά 57% σε τρία χρόνια, όταν βογκάνε οι μισθοσυντήρητοι, αυξάνοντας έτσι το ταμείο του Δήμου. Επίσης δεν ανέφερε τίποτε για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους Νεαπολίτες 0,54€ ανά τμ, μαζεύοντας αλλά 600.000 ευρώ από τις τσέπες των δημοτών μας. 

- Επιπρόσθετα για μας, η μερική μείωση ήταν επιβεβλημένη, λόγω της μείωσης του εργατικού κόστους έως 40% για αυτό και η πρόταση μας ήταν, να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη σε τιμές όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί στα Πεύκα. 

Όμως το κυρίαρχο για μας είναι ότι μέχρι σήμερα δεν μας έχει δοθεί εγγράφως αλλά και προφορικώς με ποιες δαπάνες ισοσκελίζονται τα ανταποδοτικά τέλη!  
Σημειωτέον ότι, όπως διαπιστώθηκε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 εισπράχθηκαν ανταποδοτικά τέλη 5,831 εκ και ξοδευθήκαν περίπου 4,457 εκ. ευρώ. Την διαφορά την αιτιολογήσατε αόριστα ότι οφείλεται σε πληρωμές προηγουμένων ετών. 
Είναι νόμιμο με τα ανταποδοτικά τέλη του παρόντος οικονομικού έτους να καλύπτονται δαπάνες προηγουμένων ετών και τέλος πάντων ποιες είναι αυτές αναλυτικά; 

Η θλιβερή εικόνα της βρώμικης πόλης σχολιάζεται διαρκώς από τους πολίτες, ζητούμε δημοσιοποίηση των εσόδων των ανταποδοτικών και των αντιστοίχων δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί, διαφορετικά θα καταγγείλουμε την διοίκηση για παρακράτηση ανταποδοτικών για άλλους σκοπούς. 

Επίσης δεν έγινε αποδεκτή από πλευράς διοίκησης η πρόταση μας για μείωση δημοτικών τελών στους μακροχρόνια ανέργους και σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους. 
Επειδή εμείς δεν λέμε λόγια του αέρα … 
Εμείς μιλάμε με στοιχεία:


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη