31 Δεκ 2011

ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ …

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος 
Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και το 2011 μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες και αντίθετα με άλλες αντίστοιχες παραμονές πρωτοχρονιάς όλοι θα ευχόμασταν το Νέο Έτος να είναι καλύτερο από το αυτό που φεύγει. Δυστυχώς όμως είναι κοινή πεποίθηση όλων μας, ότι το 2012 θα είναι χειρότερο από το 2011, όπως και το αυτό ήταν χειρότερο από το προηγούμενο. 
Μαζί με όλα τα οικονομικά βάρη που φόρτωσαν οι κυβερνήτες μας στον ελληνικό λαό του αφαίρεσαν και την ΕΛΠΙΔΑ. Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό πλέον..
δεν υπάρχει και δεν διαφαίνεται στον εγγύς ορίζοντα. Το κατήργησαν με την αλόγιστη πολιτική τους, τις ψεύτικες υποσχέσεις τους και τα μέτρα που τελειωμό δεν έχουν και που εν τέλει όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων δεν αποδίδουν, διότι δεν είναι στηριγμένα ούτε στη λογική ούτε και στο δίκαιο. Διότι πως αλλιώς να εξηγηθεί αυτό που προ ημερών ανακοίνωσε επίσημα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή ότι το έλλειμμα του τακτικού προϋπολογισμού στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2011 παρουσιάζει μια διαφορά της τάξεως των 3,2 δις. ευρώ! Και αυτό οφείλεται τόσο στην υστέρηση των εσόδων κατά 1,78 δισ. ευρώ όσο και στην υπέρβαση των συνολικών δαπανών κατά 1,41 δισ. ευρώ.

Με λίγα λόγια προσπαθούν και κάνουν μια τρύπα στο νερό και μιας και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί μας αστέρες χρησιμοποιούν ιατρικούς όρους, «και η εγχείρηση απέτυχε και ο ασθενής αργοπεθαίνει»! Δύο και πλέον χρόνια τώρα οι μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας, όχι μόνον δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα για να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά πέτυχαν και εντελώς αντίθετα αποτελέσματα και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, συνεπικουρούμενοι τώρα από τους εταίρους στη διακυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑΟΣ, που υποτίθεται συμφώνησαν και αυτοί μαζί με το ΠΑΣΟΚ να μας σώσουν από την καταστροφή που μας οδήγησαν, άσχετα αν κατά καιρούς διαμαρτύρονται. Είναι εξίσου συνυπεύθυνοι για το κατάντημα και δεν αποτελεί δικαιολογία προς συγχώρεση. Με την δική τους θέληση μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή στη παγίδα που τους έστησε ο προ ετών αποκαλούμενος Γιωργάκης, που αφού έκανε ότι έκανε και οδήγησε τη χώρα σε χειρότερο σημείο από το χείλος του γκρεμού, κατάφερε να βάλει στο παιγνίδι την ευρύτερη δεξιά παράταξη και στο τέλος θα της φορτώσει και τα δικά του λάθη, παραλείψεις και ότι άλλο κακό έκανε και είναι πολύ πιθανόν να εξιλεωθεί, αν δεν καταφέρει να ανακηρυχθεί και εθνικός σωτήρας. 

Διότι αυτό το κόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ, είναι εξαιρετικά ικανό να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο και το κόκκινο μπλε! Άφησαν την ευρύτερη αριστερά να κάνει αντιπολίτευση, τα ποσοστά της να ανεβαίνουν και ο μεν λαλίστατος Καρατζαφέρης μαζί με τις συνεχιζόμενες κυβιστήσεις του, να επιδίδεται στο γνωστό παιχνίδι της αριστερής κινδυνολογίας, ο δε Σαμαράς εγκλωβισμένος και στριμωγμένος από τις κακές του επιλογές, συνεχώς να υποχωρεί από τις προ διετίας θέσεις του, φτάνοντας σε σημείο να ψηφίζει και μέτρα που ο ίδιος τα χαρακτήριζε αντιλαϊκά και υπόσχονταν ότι θα τα έπαιρνε πίσω οψέποτε γινόταν το κόμμα του κυβέρνηση. 

 Ένας χρόνος πέρασε και τον ελληνικό λαό τον έκαναν φτωχότερο, του αφαίρεσαν κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και οι ευχές που ανταλλάσει με την ευκαιρία των εορτών εκτός από ευχές ρουτίνας, κατάντησαν σκέτη υποκρισία και η μόνη πραγματική ευχή που ακούγεται και αυτή ψιθυριστά, είναι τουλάχιστον να έχουμε «υγεία»! Αυτό μόνον μας έμεινε διότι και από υγεία πάσχουμε, έτσι όπως κατάντησαν το σύστημα υγείας οι κυβερνώντες. Δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και ούτε θέλουν να την αντιληφθούν διότι οι άνθρωποι οχυρωμένοι στο κάστρο της εξουσίας, καλοπληρωμένοι, με τα προνόμιά τους, και το ακαταδίωκτο δεν σκοπεύουν να παραδοθούν. 

Νομίζουν ότι επιτελούν μέγα έργο με το να εξαθλιώνουν αυτούς που τους έστειλε εκεί που είναι και φρονούν ότι θα παραμείνουν εκεί εσαεί και θα μείνουν και ατιμώρητοι. Πλανώνται πλάνη οικτρά, αν νομίζουν ότι αυτός ο σιωπηλός προς το παρόν λαός θα παραμείνει για πάντα σιωπηλός. Θα ανοίξει κάποτε το στόμα του και η κραυγή του θα είναι τόσο εκκωφαντική που δεν θα μπορεί κανείς τους να παραμείνει στη θέση του. Θα βροντοφωνάξει το ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ σε όλους όσους τον κατάντησαν έτσι που τον κατάντησαν και θα αξιώσει την σκληρή τιμωρία των ενόχων, διότι δυστυχώς η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο και κανείς δεν γνωρίζει που και πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζει ο έλληνας και η ελληνίδα σήμερα. Ούτε για την πολιτική που εφαρμόζουν τους ψήφισε ο ελληνικός λαός αλλά ούτε και τους εξουσιοδότησε εν λευκώ να συγκροτούν κυβερνήσεις με Παπαδήμο και λοιπούς πρόθυμους, για να σφίξουν όλοι μαζί ακόμη περισσότερο το βρόγχο στο λαιμό των ελλήνων. Διότι κατά εκεί πάει η υπόθεση... 

Και μετά σου λένε για κυρίαρχο λαό και δημοκρατία. Τέτοια δημοκρατία, σαν αυτή που οι κυβερνώντες νομίζουν, δεν την θέλουμε αλλά ούτε και τέτοιους πολιτικούς που υπεράνω όλων τοποθετούν το προσωπικό συμφέρον και τις καρέκλες τους αντί να πασχίζουν για την ευημερία της πατρίδας μας και των ελλήνων. Ένας χρόνος πέρασε και ενώ το 2011 υποτίθεται ξεκίνησε ελπιδοφόρο, κατάντησε έτος χαρατσιών, φόρων, τελών και λοιπών περικοπών που είχαν ως αποτέλεσμα αύξηση του ελλείμματος, μη επίτευξη των στόχων και βρισκόμαστε σε χειρότερη μοίρα από ότι την 31 Δεκεμβρίου 2010. Αυτό συμβαίνει και τώρα, παραμονές του 2012, που αρχίζει με φοροεισπρακτικό τσουνάμι για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του δημοσίου, και που κανείς δεν μας εξηγεί πως είναι άδεια και που πηγαίνουν τα χρήματα που εισπράττουν από τα συνήθη υποζύγια, που δεν είναι άλλα από τη μεσαία τάξη, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες. 

Τα καταστήματα της γειτονιάς κλείνουν και γέμισε η Αθήνα αλλά και οι άλλες πόλεις της Ελλάδος με ενεχυροδανειστήρια που καλούν τα ελληνικά νοικοκυριά να ξεπουλήσουν ακόμη και ότι τους έχουν απομείνει. Το παλαιό σύνθημα κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο, έγινε κάθε γωνιά και ενεχυροδανειστήριο! Σ αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα ο ελληνικός λαός και έρχεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt να δηλώνει ότι "Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ", δεν μας λέει όμως πόσο μακρύ είναι αυτό το τούνελ και πως θα το διασχίσουμε, διότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν. Χρονιάρα μέρα πίκρανα όσους με διαβάζετε, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Καλή Χρονιά με Υγεία και Αγωνιστικότητα. Όλα έχουν ένα τέλος και για τα καλά αλλά και για τα άσχημα. Ας ελπίσουμε ότι έρχεται σύντομα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη