30 Δεκ 2011

Εξηγήσεις δίνουν Πεπόνης-Μουζακίτης. Ονόματα, πότε θα δώσουν;

Εξηγήσεις δίνουν για δεύτερη μέρα οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης σχετικά με τις καταγγελίες που έκαναν σχετικά με την παραίτησή τους. Ήδη έχουν συνάντηση με τον αρμόδιο αντεισαγγελέα Ν.Παντελή, ενώ αναμένεται να συναντηθούν και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Επίσης θα έχουν νέα συνάντηση με τον... αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Φώτη Μακρή, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο εισαγγελείς Εφετών να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Ο Φ.Μακρής αναμένει μέσα στις επόμενες μέρες οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να του καταθέσουν σχετικό υπόμνημα. Μάλιστα, στο έγγραφό του με το οποίο τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις, θέτει τρία ερωτήματα στα οποία και πρέπει να απαντήσουν.

Τα ερωτήματα αυτά είναι:


-Ποια είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς,
-Σε ποιες από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκώματα
-Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».


Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη