16 Δεκ 2011

Το επίσημο κράτος προτρέπει τους πολίτες του - και τους γείτονες - σε αδικήματα;

αποφυλακίζονται 1500 κρατούμενοι!
Έκλεψες γιαγιά, παππού ή κάποιον πιστιρικά αύριο που θα πει τα κάλαντα; Μην ανησυχείς! το ελληνικό κράτος είναι εδώ για να σε ...συνετίσει!!! Έκλεψες σπίτι, μαγαζί ή έκανες το βαποράκι για λίγο για να συμπληρώσεις τα έσοδα της οικογένειας και σε έπιασε η αστυνομία; ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ! Το ελληνικό κράτος βρίσκεται δίπλα σου! Στα δύσκολα μαζί σου!
Διαβάστε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:

'Η αποφυλάκιση μπορεί να γίνει για όσους έχουν ποινές έως 3 ετών εφόσον έχουν εκτίσει το 1/10 της ποινής, για όσους έχουν καταδίκη 3 έως 5 ετών, με έκτιση του 1/5 και για όσους έχουν ποινή 5 έως 10 ετών (κακούργημα) με έκτιση του 1/3 της ποινής, με τις παραπάνω εξαιρέσεις αδικημάτων και τους όρους ανάκλησης των ποινών. Με άλλη τροπολογία προβλέπεται παραγραφή και μη εκτέλεση ποινών διάρκειας έως 1 έτους (εφόσον οι ποινές δεν είναι αμετάκλητες και δεν έχουν εκτελεστεί ακόμα). Ετσι θα εκκαθαριστεί και το αρχείο των μεγάλων εισαγγελιών από μεγάλο αριθμό δικογραφιών ήσσονος απαξίας, αφού συνολικά υπάρχουν 320.000 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις.
Επίσης προβλέπεται δυνατότητα εξαγοράς πλημμεληματικών ποινών που δεν έχουν εκτελεστεί ούτε μετατραπεί μέχρι τη δημοσίευση των νέων ρυθμίσεων στο ΦΕΚ. Για την εξαγορά θα αποφασίζουν τα δικαστήρια.
Τέλος παραγράφονται και παύει η δίωξη αξιόποινων πράξεων ήσσονος εγκληματικότητας που δεν έχουν έντονη κοινωνικοηθική απαξία αλλά κατακλύζουν τα δικαστήρια, όπως είναι τα πταίσματα ή πλημμελήματα που απειλούνται με ποινές φυλάκισης έως 1 έτους και χρηματικές ποινές. Σε όλες τις περιπτώσεις η διάπραξη νέου αδικήματος αναβιώνει την παλιά ποινή.
Ποιοι κερδίζουν την ελευθερία τους
Οσοι έχουν ποινές έως 3 ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/10
Οσοι έχουν καταδίκες 3 έως 5 ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5
Οσοι καταδικάστηκαν για κακούργημα και έχουν εκτίσει το 1/3
Παρέχεται δυνατότητα εξαγοράς πλημμελη-ματικών ποινών που δεν έχουν εκτελεστεί'


πηγή: yahoonews
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη