2 Δεκ 2011

Έγκλημα διαρκείας η δημιουργία αποτεφρωτηρίων

Δεν είναι "ιδεολογικό" τo θέμα, όπως κάποιοι μικρόψυχα το αντιμετωπίζουν, αλλά έχει σοβαρότατες προεκτάσεις
Η λειτουργία των αποτεφρωτηρίων δεν συνάδει με την εποχή μας για δύο βασικούς λόγους: 
Ο πρώτος λόγος είναι η μεγάλη σπατάλη ενέργειας και ακολούθως η σχετική ρύπανση που προκαλείται στην ατμόσφαιρα. Απαιτούνται κατά μέσο όρο μέχρι και 2 ώρες καύσης για 90 κιλά σωματικού βάρους με..
θερμοκρασία που θα πρέπει να κυμανθεί από τους 750 έως τους 1100 βαθμούς Κελσίου.

Ο δεύτερος πολύ πιο σοβαρός λόγος αφορά την απόδοση δικαιοσύνης. 
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν εγκληματικές πράξεις που είχαν συγκαλυφθεί σκόπιμα ή από αμέλεια από την αρχική νεκροψία και οι οποίες πράξεις αποκαλύφθηκαν μόνο μετά την εκταφή και την επανάληψη της νεκροψίας. Πρακτική που απέδωσε δικαιοσύνη ακόμα και πολλούς μήνες μετά τον θάνατο του θύματος. 
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι σε περιπτώσεις ιδιαίτερα πλουσίων ανθρώπων θα δημιουργούνταν εύκολα κυκλώματα συγγενών κληρονόμων και ιατροδικαστών που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν τα ίχνη ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης από την επόμενη μέρα του θανάτου μέσω της αποτέφρωσης του θύματος. 
 Με σημαντικότερο λόγο αυτόν της απόδοσης δικαιοσύνης και τον κίνδυνο να κλείνονται άρον-άρον ύποπτες υποθέσεις θανάτων προερχόμενων από εγκληματικές πράξεις θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα σοβαρά. 
Θυμίζω ότι το Υπουργείο Οικονομικών απαιτεί από τους πολίτες την διατήρηση Φορολογικών Βιβλίων για 10 χρόνια μετά το οριστικό κλείσιμο μίας επιχείρησης προκειμένου να διαλευκάνει τυχόν παρατυπίες φορολογικής φύσης πταισματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα. 
Πώς είναι δυνατόν όμως να επιτραπεί να καταστρέφονται άμεσα και οριστικά τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαλεύκανση εγκλημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως δολοφονίες με οικονομικά κίνητρα ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη