27 Δεκ 2011

Ο Τέντες θα ανακρίνει τον Γιλμάζ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ
Επιτέλους! Στην Ελλάδα του ραγιαδισμού και του ωχαδερφισμού, κάποιος πράττει το αυτονόητο. Με μια πράξη θάρρους και επαγγελματικής ευσυνειδησίας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζητεί με παραγγελία του προς τους διευθύνοντες των Εισαγγελιών Εφετών όλης της χώρας, να..
ανασυρθούν για επανεξέταση όλες οι δικογραφίες κατά αγνώστων που αφορούν εμπρησμούς στην Ελλάδα. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στην περίοδο 1995-97 και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο κ. Τέντες (ή, καλύτερα, ο εισαγγελέας ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση) θα καλέσει σε απολογία τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ώστε να αξιολογήσει τις δηλώσεις του ότι "επί πρωθυπουργίας Τσιλέρ, από μυστικά κονδύλια χρηματοδοτούνταν οι εμπρησμοί ελληνικών δασών". Πιθανή θεωρείται η μετάβαση στην Τουρκία Έλληνα εισαγγελέα για την εξέταση, πλην του πρώην πρωθυπουργού της γείτονος και υπόπτων. Ο Γιλμάζ μπορεί να προσπαθεί να τα "γυρίσει", κατηγορώντας την... Ελλάδα για εμπρησμούς (παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν όχι αποδείξεις, αλλά ούτε καν ενδείξεις για τέτοιο ενδεχόμενο), όμως τώρα θα κληθεί να επαναλάβει και να δικαιολογήσει τα όσα είπε ενώπιον Έλληνα εισαγγελέα. Και ο Ι. Τέντες, δεν είναι από αυτούς που θα μπορούσε να του "ξεγλιστρήσει" κανείς. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να εξεταστούν και πρόσωπα που έχουν ομολογήσει στο παρελθόν εμπρησμούς στην Ελλάδα κατ' εντολή τουρκικών κρατικών υπηρεσιών, αλλά και να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει. Το ρεπορτάζ της Athens Post που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, θα είναι προφανώς χρήσιμο: (Μπορείτε να το δείτε εδώ: http://athenapost.blogspot.com/2011/12/blog-post_26.html )
Στην παραγγελία του, ο κ. Τέντες, αναφέρει: “Ενόψει δημοσιευμάτων ελληνικών και διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης αναφερομένων σε δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κου Μεσούτ Γκιλμάζ, σύμφωνα με τις οποίες οι εμπρησμοί δασών στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα έτη 1995 – 1997 προκλήθηκαν από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ύστερα από εντολές της ηγεσίας τους, παρακαλούμε όσες δικογραφίες έχουν σχηματισθεί στην περιφέρειά σας για εμπρησμούς δασών κατά την παραπάνω χρονική περίοδο και έχουν τεθεί στο αρχείο αγνώστων δραστών να ανασυρθούν, προκειμένου να αξιολογηθούν οι παραπάνω δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των παραπάνω εγκλημάτων”.

http://athenapost.blogspot.com/2011/12/blog-post_8836.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη