27 Δεκ 2011

Βρε δεν μας παρατάτε; Αφήστε μας να ησυχάσουμε αυτές τις ημέρες!

Γιατί δεν μας αφήνετε να ηρεμήσουμε ημέρες που είναι; Γιατί πρέπει να μας κάνετε ακόμα και σήμερα μαύρη τη ψυχή; Να χαμογελάσει το χειλάκι μας θέλουμε και τίποτα άλλο.

Και εκεί που πας να χαλαρώσεις, να'σου και μια έκθεση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, που αναφέρει ότι το το εξωτερικό περιβάλλον είναι πιθανό να οδηγήσει σε...
"επιδείνωση τις ήδη αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, επιδεινώνοντας τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα και αυξάνοντας τις ήδη μεγάλες ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης". Με λίγα λόγια να περιμένουμε και άλλα μέτρα. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται, επίσης, πως η επιδείνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης και οι δυσμενείς προοπτικές ρευστότητας είναι πιθανόν να έχουν σημαντική μακροπρόθεσμη επίδραση στην ελληνική οικονομία. Το IIF βλέπει την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 στο 2,8%, από 3,2% το 2011. Τέλος το Ινστιτούτο σημειώνει πως η Ελλάδα έχει χάσει την επαφή με τις αγορές εδώ και πολύ καιρό και ως εκ τούτου η επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά ομολόγων είχαν περιορισμένο άμεσο αντίκτυπο στην χώρα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη