20 Δεκ 2011

Κύριε Γεωργίου: οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται από μεγάλους άντρες!  

Μπράβο στον Στέφανο Χίο που συνεχίζει να φέρνει στην επικαιρότητα τόσο σημαντικά θέματα! Και πάλι μπράβο:ΚΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΣΤΕ
 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 
Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2011, στην τηλεοπτική εκπομπή του kontra channel «μακελειό», ο κ. Στέφανος Χίος παρουσίασε video από ομιλία του σημερινού Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Γιώργου Γεωργίου, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στα τέλη του 2007 όταν ήταν Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ και αποκαλεί με περίσσιο θράσος το κράτος της ΠΓΔΜ, «Μακεδονία». Το συγκεκριμένο video με σκοπιανούς υπότιτλους παιζόταν επί μήνες από την σκοπιανή τηλεόραση, προπαγανδίζοντας πως Έλληνας ευρωβουλευτής αποδέχεται το κράτος τους με το όνομα «Μακεδονία».  
​Στην συνέχεια, ο κ. Χίος με κάλεσε να μιλήσω τηλεφωνικά στην εκπομπή λόγω της ιδιότητος που είχα εκείνη την εποχή, του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κεντρικής επιτροπής του ΛΑΟΣ και να παραθέσω επιπλέον στοιχεία.  
​Από πλευράς μου θύμισα πως τότε που συνέβη το περιστατικό,  έγινε σάλος στα ΜΜΕ της πατρίδος μας, όπως «ο κόσμος του επενδυτή» στις 2 Δεκεμβρίου 2007, αριθμός φύλου 263 που έγραφε μεταξύ των άλλων: «…κατά την διάρκεια της συζήτησης, έλαβε τον λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο οποίος επανειλημμένα αναφέρθηκε στην “Μακεδονία”! Ώσπου να συνέλθουν από την κατάπληξή τους οι παριστάμενοι, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ επανέλαβε την  αναφορά του στη “Μακεδονία”, υπό τα περιπαικτικά βλέμματα των εκπροσώπων της ΠΓΔΜ. Άλλαξε γραμμή ο ΛΑ.Ο.Σ.; Δεν το φαντάζομαι. Μάλλον ο κ. Γεωργίου παρασύρθηκε από το εν Εσπερία κλίμα, στο οποίο προσαρμόστηκε απολύτως. Και φαίνεται πως στις Βρυξέλλες καταναλώνει πολλούς λωτούς, που διευκολύνουν τη λήθη των όσων λέει στην Ελλάδα».
Το ίδιο χρονικό διάστημα, στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων το κείμενο αυτό, ζητήσαμε από τον κ. Γεωργίου, προφορικώς και εγγράφως να ανακαλέσει, τις τουλάχιστον ατυχείς αναφορές του περί «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ο εν λόγω κύριος ουδέποτε αισθάνθηκε την ανάγκη να ανακαλέσει.
Πέραν των ανωτέρω, δύο χρόνια μετά, στο φύλλο 314 στις 19/7/2009 της εφημερίδος «Ελεύθερος κόσμος», δημοσιεύεται συνέντευξη του αμετανόητου κ. Γεωργίου, ο οποίος με θρασύτητα δηλώνει: «το Σκοπιανό το έχουμε χάσει». Ακολουθεί νέος γύρος αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος και ο Μιχάλης Βάρδας, πρώην Γραμματέας Κ.Ε. του κόμματος, στέλνει επιστολή στον «Ελεύθερο κόσμο», που δημοσιεύεται στις 27/9/2009 στο τέλος της οποίας αναφέρει: «…ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Γεωργίου όταν δηλώνει ότι «το σκοπιανό το έχουμε χάσει» εκπέμπει, προφανώς χωρίς να το επιδιώκει, ένα διπλό πολιτικό μήνυμα:
1ον στους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ. ότι δεν χρειάζεται πια να αγωνίζονται για κάποια ήδη χαμένη υπόθεση.
2ον στην κυρίαρχη πολιτική τάξη της χώρας μας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δε προτίθεται να αντιδράσει πλέον, στη συμφωνία για σύνθετη ονομασία τύπου «Βόρειος Μακεδονία». Ελπίζω να θελήσει να επανορθώσει».
Δυστυχώς ούτε αυτή την φορά, αλλά ούτε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργίου δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το μέγα πολιτικό και Εθνικό του ατόπημα και νομίζω όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν τελικά πως συνειδητά απεκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Βεβαίως, συνυπεύθυνος της ασυδοσίας και της προκλητικότητας του κ. Γεωργίου είναι και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν έδειξε για την στάση του Ευρωβουλευτή του τα ίδια αντανακλαστικά αντίδρασης που επέδειξε όταν η κ. Μπακοδήμου, παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης στην Eurovision προσφώνησε τα Σκόπια, «Μακεδονία». Σε εκείνη την περίπτωση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μέσω δημόσιων δηλώσεών του, αλλά και από την εκπομπή του στο Τηλεάστυ, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε το κεφάλι της παρουσιάστριας επί πίνακι. Γιατί κ. Καρατζαφέρη έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά: Ο πατριωτισμός σας τυγχάνει να είναι επιλεκτικός;
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, στην ίδια εκπομπή ο κ. Γεωργίου με τηλεφωνική του παρέμβαση υπέστη δημόσιο διασυρμό καθώς προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο. Παρέθεσε του κόσμου τις δικαιολογίες σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών του για το προ ετών Εθνικό ατόπημά του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη από την μέχρι σήμερα έλλειψη μεταμέλειας.
Έτσι, αμφισβήτησε και τον τίτλο «το σκοπιανό το έχουμε χάσει» της εφημερίδας «Ελεύθερος κόσμος» της Κυριακής 19 Ιουλίου 2009, ισχυριζόμενος πως τα λεγόμενά του παραποιήθηκαν, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πως το θράσος του δεν έχει πολιτικά όρια.  
Κε Γεωργίου, θεωρείτε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του τίτλου της εφημερίδος και της δηλώσεώς σας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, « Εγώ έχω την εντύπωση, ότι η υπόθεσις των Σκοπίων έχει απωλεσθεί οριστικώς. Το όνομα τους έχει παραχωρηθεί».
Κε Γεωργίου, για του λόγου τω αληθές, παραθέτω το link από την συνέντευξή σας.
 
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1966:l-r&catid=100:2008-10-17-07-36-05&Itemid=288
 
Κε Γιώργο Γεωργίου, σήμερα δεν είστε διορισμένος Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ούτε διορισμένος Ευρωβουλευτής αλλά ούτε επιλαχών Βουλευτής του κόμματός σας. Γιαυτό θα έπρεπε να έχετε αφήσει στην άκρη τις παλιές κακές συνήθειές σας και να σκεφτείτε πως είσαστε μεν για άλλη μια φορά διορισμένος, αλλά όμως είσαστε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης της κυβερνήσεως Παπαδήμου, υπεύθυνος προμηθειών πολεμικού υλικού και δεν θα έβλαπτε περισσότερη σοβαρότητα εκ μέρους σας. Ωστόσο, ειλικρινά τρομάζω στην ιδέα και μόνο της διαχείρισης από εσάς μιας νέας κρίσεως όπως αυτή των Ιμίων.
Κε Γεωργίου, έχετε ακόμη την ευκαιρία της παραιτήσεώς σας, όπως σας προέτρεψε με άρθρο του ο δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδος «Ελεύθερη Ώρα» την 9 Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή την θέση σας στο θέμα που δημιουργήθηκε με τους Ευέλπιδες. Επίσης, μπορείτε και σήμερα να ακούσετε τον Στέφανο Χίο που στην εκπομπή του κραύγαζε πως έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.
Δυστυχώς όμως οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται από μεγάλους άντρες!  
 
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη